Total War Napoleon Definitive Edition oynanış ve ihtiyacınız olan her şey

Total War Napoleon Definitive Edition oynanış ve ihtiyacınız olan her şey
Total War Napoleon Definitive Edition oynanış ve ihtiyacınız olan her şey

Malum, çalışanıyla öğrenciyle genç kesim evde. Bu ilginç dönemin belki de en faydalı yanı size bolca zaman bırakması. Meraklıları için Steam’de gezinip oyun satın alabilecekleri gün sayısı inanılmaz fazla. Ben de geçtiğimiz günlerde Steam’de strateji oyunu bakarken yıllardır keyifle oynadığım Total War serisinin oynamadığım ender versiyonlarından biri olan Napoleon’u indirdim.

Total War Napoleon Definitive Edition adıyla gelen oyunda çeşitli seçenekler sunulmuş olsa da hepimiz için en ideal deneyimin Koalisyon Savaşları Bölümü olacağı tartışmasız. Çünkü diğer mod ve seçeneklerden çok daha geniş bir harita, daha fazla devlet, dolayısıyla strateji anlamında en iyi deneyim burada. Elbette ilk kez bu tür oyunlarla veya Total War ile tanışıyorsanız oldukça küçük haritalar üzerinde, sınırlı sayıda ülke ile oynanan diğer bölümleri veya doğrudan savaşları tercih edebilirsiniz.

Total War Napoleon Definitive Edition Koalisyon Savaşları, size seçilebilir 4 adet ülke sunuyor. Fransa’nın güçlü ordularına karşı bir ülke seçmeniz bekleniyor. Britanya, Avusturya, Prusya veya Rusya’yı seçebiliyorsunuz. Genel itibarıyla İngiltere ile etrafı korunaklı bir adadasınız ve diğer ülkelere göre daha korunaklısınız. Rusya’nın avantajı doğusunda herhangi bir ülke olmadığı gibi güneyinde de zayıf bir şekilde kurgulanmış Osmanlı İmparatorluğu var. Prusya, yakınındaki küçük Alman prensliklerini kolayca ele geçirebileceği için şanslı. Avusturya ise belki de en zor durumdaki seçeneğiniz, Fransa’nın doğrudan hedefi. Rusya’yı seçelim. Okuma önerisi > Total War: Warhammer Hakkında Her Şey

Görevlere temkinli yaklaşın

Öncelikle oyunda size görevler veriliyor. Prusya ile dostluk anlaşması imzalamanı ya da İsveç’in bir şehrini hedef göstererek ele geçirmen isteniyor. Burası ilk parantezimiz olsun. Her görevi yapmayın. Çünkü oyunda dengeler oldukça hassas. Bir ülkenin dostluk anlaşması imzaladığı ülkeler size düşman olabiliyor, daha da kötüsü ticaret gelirlerinden oluyorsunuz. İsveç’e savaş açtınız diyelim, hem İngiltere hem Avusturya size düşman oluyor.

Bir daha asla toparlayamayacağınız bir duruma neden oluyor bu ülkenin size düşmanlığı, ilki İngilizler deniz yoluyla gelip ansızın şehirlerinizi ele geçirebilir, ikincisi Avusturya karadan birçok noktadan saldırı düzenleyebilir ve son olarak inanılmaz yüksek bir ticaret gelirinden olursunuz. İkinci konumuz Total War Napoleon Definitive Edition şehir yönetimi. Az çok şehirlerdeki vergi sistemini çözmüşsünüzdür.

Anlamakta zorlanacağınız kısım çıkan isyanlar olabilir. Bir isyan çıkınca o şehri en fazla 1 tur içerisinde kaybedeceksiniz, çünkü isyanda çıkan ‘rebel’ ordular çok güçlü gelir. İsyan çıkmamasını sağlamanız lazım. Bunun için şehirlerde asker bulundurmalısınız. Tüm orduları sefere çıkarmayın özetle. Siz yeni asker basmaya çalışana kadar şehir elden gider çünkü.

Diğer konu finans. Oyunda limanlar önemli. Limanları ticaret iskelesi olarak kurup ticaret gemileri yapın. Bu gemileri özellikle İrlanda’nın batısındaki ticaret noktalarına ilerletin. ABD ile ticaret yapmanızı sağlayan şey, o sarı renkli bölgelere geminizi sürüp orda tutmak. Ciddi kazanım elde ediyorsunuz. Bir başka yöntem şehirlerinizin etrafındaki imkanlar. Oduncu kampı, çiftlik, konaklama tesisi, market vb. yapabiliyorsunuz. Bu tip öğeler birçok Total War oyununda şehrin içerisindeydi, bu oyunda etrafına yayılmış alanları kullanmanız bekleniyor. Çok pahalı girişimler yok, toplam gelirinizin yaklaşık 5’te 1’iyle market kurabilirsiniz örneğin. Elbette yolları geliştirmeyi de ihmal etmeyin. Napoleon Total War ipuçları devam ediyor...

Daha fazla oyun makalesi için buraya ziyaret edebilirsiniz.

Parayı dikkatli kullanın

Paranızı hemen ordu yaparak harcamayın, belirli hedeflere yönelik ordular çıkarırken diğer askeri birliklerinizi şehir asayişi için çıkarın ve olabilecek en ucuz birimlerden yapın. Buradaki denge unsurunu ilk başta kavramanız zor olabilir, ancak oyunun temel başarı faktörü bu. Diplomasi ekranında sizi zorlayacak şey savaş açan bir ülkeyle barışmak olacak.

Tek şansınız olduğunu belirteyim, bir hatta iki bölgenizi verirseniz barış imzalayabilirler. Ancak bir tur sonrasında yeniden savaş ilan etmeleri riski de her zaman var. Özetle savaş ilan etmeden önce çok detaylı düşünün. Ajanlar önemli. Özellikle savaş açmayı planladığınız ülkelerdeki durumu izlemek için spy kullanın. Ben Avusturya’ya savaş açmayı düşündüğüm için spy’ları Fransa-Avusturya sınırına gönderdim, amacım Fransa’nın askeri başarıları yüzünden zayıfladığında Avusturya’ya savaş açmaktı, ancak bir de baktım ki Fransa dibime doğru ilerliyor ve Avusturya’nın da bana sağladığı ticaret anlaşması geliri var.

Ben de Fransa’yla zaten savaş halindeyim, bu ülkenin Avusturya’dan aldığı şehirlere yönelerek sınırlarımı genişlettim, Avusturya’yla da dost kaldım. Askeri stratejiden de biraz bahsedelim. Savaşlarda kullanacağınız birimler iyi olsun. Yani ucuz askerlerle Avusturya, Prusya gibi ülkelerin karşısına çıkmayın. Fransa, zaten çok ileri seviye bir orduyla geliyor. Onların 1 ordusuna karşı sizin 2 iyi ordunuz gibi düşünün.

Şehir yönetimi, deniz ticareti, ülkelerarası ilişkiler, savaş açma-açmama, spy kullanımı, planlı ve programlı ilerleme Koalisyon Savaşları Bölümü’nün başarı anahtarları. Yok, ben direkt savaş açar yürürüm de diyebilirsiniz, bu durumda ekonominizin toparlanamaması, şehirlerinizde çıkan isyanlar, hatta darbe girişimleri (evet, başkentinizde isyan çıkarsa darbe oluyor, yeni yönetim başa geçiyor.) ve askeri çıkmazlar sizi bekliyor. Napoleon Total War savaş ekranı ise apayrı bir konu. Neyse ki bu alanda birçok YouTube videosu var. Eğer detayları ve taktikleri öğrenmek istiyorsanız bunlara göz atmanızı tavsiye ederim. İyi oyunlar...

Aşağıdaki konular da ilginizi çekebilir

1- Bedenleri dondurup canlandırabilmek mümkün mü?

2- Popüler Instagram Hesapları (Mart-2020)

3- Evde ‘hareketsizlikten’ yıldın mı? İşte ihtiyacın olan evde spor uygulaması!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.