Bedenleri Dondurup Canlandırabilmek Mümkün mü? #BilimZamanı

Bedenleri Dondurup Canlandırabilmek Mümkün mü?

Yayınlanma:
Bedenleri Dondurup Canlandırabilmek Mümkün mü? #BilimZamanı

Bilim alanında bir zamandır dondurulan bedenlerin tekrar canlandırılması üzerine çalışmalar yapılıyordu. Bu çalışmalar hususunda son etapta başarı sağlanamıyordu. Canlı başarıyla donduruluyor, ancak hayata döndürme evresinde sıkıntılar yaşanıyordu. Fakat artık bilim kurgu filmlerinden hatırladığımız bu hadise gerçek oluyor diyebiliriz. Bilim insanları, canlıları dondurup tekrar hayata döndürebiliyorlar.

Bu konu ile ilgili deneyler zebra balıkları üzerinde yapılıyor ve son günlerde önemli başarılara imza atıldı. Dondurulan balıklar başarılı bir şekilde tekrar hayata döndürülüyor. Bilim dünyası bu duruma bir devrim gözüyle bakıyor...

Henüz insanlar için geçerli değil

Söz konusu deneyler her ne kadar başarılı olsada şu an insanlar üzerinde böyle bir şey denendiğinde başarısızlık ile sonuçlanacak. Yani henüz bu önemli bilim atılımı insan bedeni üzerinde pek etkili değil. Ancak özellikle nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvanlar için kullanılmaya hazır durumda. İlerleyen yıllarda insanlar için de hazır hale getirileceği konuşuluyor. Bu da gerçekleşirse insanlık tarihinde bilim için çok önemli bir adım atılacak ve tabiri caizse bilim kurgu filmleri gerçek olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.