2019'un En İyi Battle Royale Oyunları

2019'un En İyi Battle Royale Oyunları

Yayınlanma:
2019'un En İyi Battle Royale Oyunları

Battle Royale oyunları, oyuncuları sürekli küçülen savaş alanlarına sürükleyerek, ayakta kalan son kişi olmak için umutsuz bir mücadeleye sokuyor. İşte karşınızda, bugün oynayabileceğiniz en iyi battle royale oyunları.

Battle Royale. Şu anda en sıcak video oyunu türü, PlayerUnknown's Battlegrounds oyununun 2017 yılında ilk çıkışından bu yana popülerlik ve gelirde patlama yaşadı. Analist firma SuperData Research’e göre, üç büyük battle royale oyunu geçen yıl 4 milyar dolara yakın bir miktarda dijital gelir elde etti. Tür hayranı olmasanız bile, böylesi bir parayı reddedemezsiniz.

Battle Royale oyunları sadece satış listelerine egemen olmakla kalmadı; 'son ayakta kalan' oyunlarını da tekrar inanılmaz popüler hale getirdi, öyle ki atmosferi battle royale olmayan oyunlara yayıldı. Sadece Nintendo Switch Online abonelerinin kullanabileceği "ücretsiz" bir oyun olan Tetris 99 bunun en iyi örneği. Bu, bir battle royale oyunu değil.

Battle Royale oyunu nedir?

Oyun kategorisine ilgi duymuyorsanız, ancak bir şekilde bu yazıya rastladıysanız, muhtemelen "battle royale oyunu da nedir?" diye soruyorsunuzdur. Basitçe anlatmak gerekirse bir battle royale oyunu, az önce bahsettiğimiz 'son ayakta kalan' oyunlarını silah toplama ve daralan oyun alanıyla birleştiren ve oyuncuların birbirine daha da yaklaşıp düşmanları öldürdükleri bir oyun türüdür.

Battle Royale türünün tarihi ve nasıl olduğu hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, biraz boş zamanınızı ayırmanızı Wikipedia'ya girip Arma2, Arma 3 ve H1Z1 hakkında okumak için bir gezi yapmanızı tavsiye ederim. Onları burada bütünüyle anlatmaya kalkıştığımda, beni batırmaya zorlayacak devasa bir mod ve ek çalışma geçmişi var.

Oynamanız Gereken Battle Royale Oyunları

Battle Royale türünün popülaritesi, oyun üreticilerinin bu tatlı pastadan bir dilim alabilmek için telaşla bir şeyler yapmasına neden oldu. Sonuç olarak, birçok battle royale oyunu -ya da oyunlara eklenen modlar- ortaya çıktı. Hepsini oynayamazsınız. Oynamamalısınız da.

Bunun yerine, yeteneklerinizi bilinen kalitede olan ve güçlü bir oyuncu tabanına sahip bir battle royale oyununa harcayın, böylece istediğiniz zaman bir çatışmaya atlayabilirsiniz. Aşağıda listelenen oyunlar bu arayışınıza çare olacaktır.

Başlamaya hazırsanız, bu mükemmel battle royale oyunlarına bakalım.

Apex Legends

Titanfall evreninde yer alan ücretsiz Apex Legends oyunu, yoğun battle royale aksiyonunu Overwatch aromalı karakterlerle birleştiriyor. Aslında, oynanabilir karakterlerin her biri, PUBG veya Fortnite karakterlerinin aksine, kendi yetenek setlerine sahip. Sonuç olarak belli karakterler Savunma, Saldırı, Kaşif ve Destek gibi rollere bürünebiliyor.

Apex Legends aynı zamanda, üç kişilik, kadro tabanlı oyun odağı ile kendisini Fortnite ve PUBG'den farklı kılıyor. Neyse ki, oyunun ustaca hazırlanmış iletişim işaretleri aracı, takım arkadaşları ile iletişim kurmanıza izin veriyor ve sesli sohbet ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout

Treyarch, battle royale formülünü değiştirmek için fazla bir şey yapmadı, ancak geliştiricinin yarattığı şey oldukça iyi. Tıpkı Fortnite ve PUBG gibi, Call of Duty: Black Ops 4 Blackout, havadan geçen bir araçtan teçhizatı olmadan büyük bir kara kütlesine düşen düzinelerce oyuncuyu barındırıyor. Daha sonra silah ve zırh kapmak için binalara karışıyorlar ve oyun alanı küçülürken ayakta kalan son adam (veya takım) olmak için herkesi öldürmeye çalışıyorlar. Tanıdık geldi, değil mi?

Yine de, Blackout'un kendine özgü bir tadı var. Geçtiğimiz Call of Duty oyunlarında ortaya çıkan alanları ele alabilir, haritayı dolaşmak için zıplayan bir kanca kullanabilir ve zombilerle uğraşabilirsiniz. Ayrıca: Zombiler!

Fortnite Battle Royale

PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Mac ve mobil cihazlarda bulunan Epic Games oyunu Fortnite'ın oyuncu tabanları arasında duvar yok. Bu doğru, Fortnite, oynadıkları platformdan bağımsız olarak yabancılarla ve arkadaşlarınızla oynamanıza izin veriyor. Bunu Fortnite'ın inanılmaz uygun fiyat etiketiyle (ücretsiz!) birleştirin ve oyunun neden battle royale türünün yüzü haline geldiğini görün. Ah, bir de tabii ki Ninja'nın Fortnite yayınları yapması oyunun popülaritesinin fırlamasına yardımcı oldu.

PUBG gibi, Fortnite de sizi tek başınıza, ikili, üçlü veya dörtlü bir ekibin parçası olarak bir haritaya uçuruyor. Amaç silahları, araçları ve bulduğunuz diğer eşyaları kullanarak vahşi ortamda hayatta kalmak. Fortnite, karakterinizi silahlardan koruyacak koruyucu yapılar inşa etmek için malzemelerin toplanmasını sağlayarak bir adım daha ileri gidiyor.

PUBG

PC, PlayStation 4, Xbox One, Android ve iOS'ta mevcut olan PlayerUnknown's Battlegrounds, PUBG olarak biliniyor ve tüm battle royale oyunlarının en ilginç orijinli hikayesine sahip. PUBG olacak olan oyun, H1Z1'de kullanım için Sony Online Entertainment tarafından lisanslanmadan önce bir Arma 2 ve Arma 3 modu olarak kök salmıştı. PUBG, yaratıcısı Brendan Greene, Bluehole Studio'da Yaratıcı Yönetmen olduğunda PUBG oldu.

Oyun açısından, 87.00₺ fiyat etiketine sahip PUBG; solo, iki kişilik ya da dört kişilik bir takımda oynayabileceğiniz 100 kişilik oturumları destekliyor. Oyuna başlamak için geçmekte olan bir uçaktan paraşütle atladıktan sonra iniş yaptığınız yer çok önemlidir, çünkü zırh, silah, araçlar ve diğer oyuncularla karşılaştığınızda sizi canlı tutacak diğer nesneler için çevreyi araştırmanız gerekir.

Ne yazık ki, PUBG en büyük rakibinin mutlu bir şekilde övündüğü bir özellik olan platformlar arası oyundan yoksundur.

Bomberman. Neredeyse tüm sürümleri. Cidden.

Flaş Haber: Battle Royale oyunları PUBG ile başlamadı. Evet, DayZ veya H1Z1 ile de başlamadı. Soyu Bomberman'e kadar uzanıyor. Evet, milyonlarca eve patlayıcı neşe getiren şirin, bomba döşeyen Konami karakteri aslında bir battle royale oyununun yıldızı. Her ne kadar ilk Bomberman oyunlarında 'son ayakta kalan' modları bulunsa da, SNES klasiği Super Bomberman, seriyi battle royale kategorisine soktu. Super Bomberman'in savaş modu, seriyi vazgeçilmez haline getiren yeni bir özellik ekledi: düşen bloklar. 90 saniye içinde bir kazanan belirlenemezse, büyük, tahrip edilemez bloklar saat yönünde gökyüzünden yağar ve savaş alanını küçültür. Bu da müthiş bir aciliyet hissi oluşturur ve baskı altında kimin daha şevkli olduğunu gösterir.

Battle Royale ya da diğer oyun türlerinden haberleri bizden alabilirsiniz. Yenilikleri aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: pcmag

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.