Huawei 2024 İlk Çeyrekte Gelirlerini Katladı

Çinli teknoloji devi Huawei'nin son çeyrekteki gelirleri artış gösterdi.

Yayınlanma:
Huawei 2024 İlk Çeyrekte Gelirlerini Katladı

Huawei markası son dönemde yaptığı yatırımlarla gelirlerini ciddi oranda artırmış görünüyor. 5G, otomotiv ve akıllı telefon sektörlerinde amiral gemileri ile birlikte kullanıcılarını cezbeden şirketin 2024 ilk çeyrek gelirleri beklentileri oldukça aştı. Huawei bu dönemde %564 seviyesinde net kar sağladı.

Yapılan açıklamaya göre 2024 yılının Ocak - Mart dönemindeki net karı önceki yılın aynı dönemine göre %564 artış göstererek 2.71 milyar dolar seviyesine kadar ulaştı. Aynı dönemde şirketin geliri %37 oranında artarak 24.5 milyar dolara kadar yükseldi. Teknolojinin birçok alanında etkinliğini sürdüren Huawei özellikle 5G teknolojisi ve cihazları arasında beklentilerin oldukça üstüne çıktı. Akıllı telefon satışlarında ise %70'lik artışla Çin'in en çok satan ikinci akıllı telefon markası olmayı başardı.

Huawei %564 Net Kar Sağladı

Otomotiv sektöründe de kendisine yer edinen Huawei bu alanda da beklentileri karşıladı. Nisan ayında Pekin Otomobil Fuarı'na da katılan şirket otonom sürüş sistemi üzerinde de aşama kaydettiğini bildirmişti.

huawei-gelirleri.jpg

7 Mayıs tarihinde Dubai'de bir etkinlik düzenleyecek olan şirketin bu etkinlikte MateBook, MatePad ve giyilebilir teknoloji alanında cihazlarını duyurması bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.