Tesla'nın Otopilot Özelliği Yeniden Mahkemelik Oldu

California'daki bir mahkeme altı yıl önce Wei "Walter" Huang'ın ölümüne neden olan bir kazanın ardındaki sorumluluğu belirleyip Tesla ve onun sürücü destek sistemlerinin kaza için suçlu olup olmadığına karar verecek.

Yayınlanma:
Tesla'nın Otopilot Özelliği Yeniden Mahkemelik Oldu

Mart 2018'de Wei "Walter" Huang, Tesla'nın otopilot sistemi etkinleştirilmiş Model X aracı ile California'da bir güvenlik bariyerine çarparak hayatını kaybetti. Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu'nun yaptığı bir inceleme hem otopilot sisteminin hem de dikkatsiz sürüşün kazaya neden olduğunu ortaya koydu. Telefon verileri de Huang'ın kazadan önce bir mobil oyun oynadığını gösterdi.

Kazada hayatını kaybeden Huang'ın ailesi Tesla aracının o dönemde uygun güvenlik özelliklerine sahip olmadığını iddia ederek 2019'da Tesla'ya karşı dava açtı. Bahsi geçen güvenlik özelliklerinin eksikliği konusunda otomatik frenleme de yer alıyordu.

Tesla Otopilot Özelliği Kaza Nedeni Mi?

Tesla sürücü destek özellikleri üzerine daha önce de hukuki işlemlerle karşı karşıya kalmış ancak bugüne kadar suçlu bulunmamıştı. Geçen yıl otopilot'un iki ayrı kazaya neden olduğu iddiasıyla açılan iki davadan Tesla haklı bulunarak ayrılmıştı.

Federal düzenleyiciler son aylarda Tesla üzerindeki denetimlerini artırdı. Adalet Bakanlığı, Ekim ayında Otopilot özelliklerine yönelik cezai soruşturmasını genişletti. Tesla ayrıca 2 milyon Tesla aracını geri çağırdı ve otopilot sisteminin yanlış kullanımını zorlaştıracak bir güncelleme yayınladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.