NASA'dan Apple'a Artırılmış Gerçeklik Transferi

Son zamanlarda Artırılmış Gerçeklik teknolojisi üzerine çalışmalarını artıran Apple, bu konuda çalışmak üzere NASA'dan Jeff Norris'i bünyesine kattı.

Yayınlanma:
NASA'dan Apple'a Artırılmış Gerçeklik Transferi

Gerek Tim Cook'un zaman zaman basına verdiği demeçlerden, gerekse ufak tefek satın alımlarından Apple'ın artırılmış gerçeklik (AR) ile bir süredir haşır neşir olduğu biliniyor. Sanal gerçeklikten (VR) ziyade odağını artırılmış gerçekliğe veren Cupertinolu teknoloji devinin bu alandaki en son hamlesi de dikkat çekici. Bloomberg'in haberine göre Apple, NASA'da VR ve AR üzerine çalışmaları bulunan Jeff Norris'i bünyesine katıyor.

Norris'in Apple'ın artırılmış gerçeklik takımına katılacağı aşikar. Yine de kendisinin tam olarak hangi görevi üstleneceği bilinmiyor. Daha önce NASA'daki Jet İtki Laboratuvarı'nda görevlerde kullanılan uzay araçlarının, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileriye nasıl kontrol edilebileceği üzerine çalışan Norris'in Apple'a bu konuda nasıl bir katkı sağlayacağı merak konusu.

Son zamanlarda artırılmış gerçeklik teknolojisine yoğun mesai harcayan şirketin henüz bu teknolojiye sahip somut bir ürünü bulunmuyor. Tim Cook'un açıklamalarından da anlaşılacağı üzere firma bu konuda gerekli bilgi birikimine ve yeterli deneyime sahip olmadan hareket etmek istemiyor.

İlginizi Çekebilir: Dünyanın ötesinde yaşam bulmaya ne kadar yakınız?

İlerleyen yıllarda Apple'ın bu çalışmaları karşımıza iPhone'a entegre edilmiş bir yazılım olarak mı, yoksa tamamen farklı donanımsal bir ürün olarak mı gelir kestirmesi güç. Her ne kadar tüm dedikodular artırılmış gerçeklik konusunda iPhone 8'i işaret etse de tıpkı Apple'ın geliştirme sürecinde acele etmediği gibi biz de tahmin yaparken acele etmiyoruz.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.