Apple Artırılmış Gerçekliği Otomobiller İçin Kullanacak

Yeni bir rapora göre Apple, dikkatini artırılmış gerçeklik üzerine vermiş durumda. Üstelik bu teknolojiyi otomobillerde de kullanmak istiyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Apple Artırılmış Gerçekliği Otomobiller İçin Kullanacak

Apple'a yönelik yaptığı tahminlerle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'nun yeni araştırma raporuna göre Apple dikkatini arabalarda da kullanabileceği artırılmış gerçeklik yazılımlarına verdi. Kuo'ya göre yazılım bazlı otonom sürüş sistemlerine önem veren şirket artırılmış gerçekliği de destekleyici ve yenilikçi bir kullanıcı deneyimi için kullanacak.

Artırılmış ve sanal gerçekliğin piyasadaki değeri katlanarak artıyor

Artırılmış gerçekliğin 2018 yılında piyasayı kasıp kavurarak sanal gerçekliğin yerini alabileceğini söyleyen Kuo, Apple'ın da zamanı gelince bu alana yönelik önemli atılımlar yapacağını belirtiyor. Tahminlere artırılmış ve sanal gerçekliğin birlikte toplam piyasası 2018 yılında 50 milyar dolarlara kadar değerlenecek. 2020 yılına gelindiğinde ise artırılmış gerçekliğin getirisiyle birlikte bu değer 150 milyar dolara ulaşacak.

Apple

Apple'ın artırılmış gerçekliğe karşı olan ilgisi bir sır değil. CEO Tim Cook aylar önce yaptığı bir konuşmada artırılmış gerçekliğin çok önemli bir noktaya gelebileceğini ve şirketinin bu konuda birçok araştırma yaptığını dile getirmişti.

Okuma Önerisi: Türkiye'de Yılın En Az Satan Otomobil Markaları

Araştırılması gerekiyor

Birçok söylentiye göre Apple hem sanal hem de artırılmış gerçekliğin araştırılması üzerine bir takım kurmuş vaziyette. Bu takımın görevi ise firmanın gelecekte bu teknolojilerin hangi amaçla kullanılabileceğini, ne gibi yeniliklere açık olduğunu araştırmak. Apple bir sektöre o işin en ince detayına kadar bilgi sahibi olmadan girmez. Tim Cook'un konuşmalarında da belirttiği gibi Apple'ın bu teknolojileri yoğun bir şekilde araştırmaya devam etmesi gerekiyor. Dolayısıyla Apple'dan sanal ve artırılmış gerçekliğe yönelik adımları yakın bir zamanda beklemek yanlış olacaktır.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.