Instagram Yemek Siparişi Çıkartması Kullanıma Sunuldu

İşletmeleri desteklemeye yönelik adımlar kapsamında Instagram yeni çıkartma ile restoranların yemek siparişi almalarını kolaylaştıracak.

Yayınlanma:
Instagram Yemek Siparişi Çıkartması Kullanıma Sunuldu

Birçok teknoloji devi Koronavirüs salgınında küçük işletmeleri desteklemek için adımlar atarken Instagram yeni çıkartma ile restoranların yemek siparişi almalarını kolaylaştıracak. Instagram işletmelerin hikayelerinde kullanabilmeleri için yemek siparişi çıkartmasını kullanıma sundu. Şu anda ABD ve Kanada'da bulunan işletme hesapları tarafından kullanılabilen yemek siparişi çıkartması artık tüm dünyada kullanıma açıldı.

Instagram işletmelere destek olacak

Instagram tarafından yapılan açıklamada küçük işletmelerin Covıd-19 salgınında toplum için önemi vurgulanırken, birçoğunun bu süreçte büyük zorluklarla karşı karşıya kaldıkları belirtildi. Bu nedenle küçük işletmelerin yemek siparişi almaları, hediye kartı ve bağış toplamalarının kolaylaştırıldı. Türkiye'de Yemek Sepeti'ne rakip gelecek mi sorularına yanıt başka bir Türk startup'tan değil Instagram'dan geldi demek mümkün. İşletme hesaplarında paylaşılan hikayelere eklenen yemek siparişi çıkartması ile kullanıcılar tek tıklama ile işletmenin yemek siparişi sayfasına yönlendirilecek. Ayrıca hediye kartları ve bağış çıkartmaları ile kullanıcılar işletmelere destek olabilecekler. Platformun gücüne farklı bir boyut da katan özellik işletmeler açısından yüzleri güldürüyor.

Instagram yemek siparişi beğeni topladı

Sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması olarak Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkânı tanımıştı. Artık çok daha fazlasını vadediyor. Bu noktadaki en yeni örnek olan yemek siparişi çıkartması ile hediye kartı çıkartmaları ABD ve Kanada'da kullanıma açıldıktan birkaç hafta sonra tüm kullanıcılara sunuldu. Yapılan açıklamada 'şu anda yapılan her satış işletmelere yardımcı oluyor' denilirken endüstrinin desteklemek için yeni özellikler üzerinde çalışıldığı da belirtildi. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Amazon, Koronavirüs nedeniyle zor durumda. İşte nedeni...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.