Instagram İçin Yeni Özellikler Yolda

Instagram, sürekli denediği ve platforma getirdiği özelliklerle ses getirmeye devam ediyor. Yakın zaman önce Reels özelliğini aktif eden ve onu güncelleyen uygulama, şimdi ise pek çok yeni özellik üzerinde çalışıyor.

Yayınlanma:
Instagram İçin Yeni Özellikler Yolda

İşte yolda olan Instagram grup hikâyeleri ve sunulacak yeni özellikler hakkında birkaç bilgi… Instagram’ın bir süre önce kullanıcıların uygulamada yer alan grup sohbetleri için özel olarak ekleyebilecekleri ”Grup Hikâyeleri” üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bir diğer yeni özellik de Reels tarafında görülüyor.

Otomatik ilerleme/kaydırma olarak da adlandırılan bu özellik, şu an için geliştirilmekte olduğu biliniyor. Bu özellik ile kullanıcılar, Reels videoları arasında kolayca geçiş yapacak ve videoyu açmasına gerek kalmadan, ön izlemede görüntüleyebilecek.

Instagram grup hikâyeleri ve Reels dışında bir de Direkt Mesaj bölümüne, GIF ve çıkartmaların eklenmesini sağlayan yeni bir özellik getirilecek. Sunulacak olan bu özellik, kullanıcıların farklı çıkartma efektlerini de birbirine gönderebilmesine olanak sağlıyor.

Uygulamaya bu gibi küçük değişiklikler getirmeyi planlayan Instagram, popülerliğini artırmak istiyor. Gün geçtikçe Instagram’ın test ettiği bir çok özellik gün yüzüne çıkıyor. Bunlardan çoğu kullanıcılar karşısına çıkıyor olsa bile, bazı özellikler ”test edilen özelliklikler” olarak rafa kaldırılıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.