Nvidia RTX 50 Serisi, Muazzam Performans Artışı İle Bekleniyor

Yayınlanma:
Nvidia RTX 50 Serisi, Muazzam Performans Artışı İle Bekleniyor
Bilindiği üzere, Nvidia şu anda RTX 40 serisi ile rakibi AMD RX 7000 serisine kıyasla performans anlamında önde duruyor. Ancak, gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen RTX 50 serisi, performansı daha da artırabilir.

RTX 40 Serisi, AMD RX 7000 Serisinden Daha Üstün

Nvidia'nın RTX 40 serisi, AMD RX 7000 serisi karşısında performans liderliğini koruyor. Her ne kadar Nvidia'nın bu performans liderliği, yüksek fiyatları nedeniyle tüketici tepkisi ile karşı karşıya kalmış olsa da, gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen RTX 50 serisi, performans çıtasını daha da yükseltebilir.

RTX 50 Serisi, Performansı Büyüleyici Olabilir

RTX 40 serisi, özellikle RTX 4070 ve RTX 4060 Ti modelleri ile satışa sunulmuştu ancak beklenen verimi sağlayamadılar. Ancak, DLSS 3'ün olmadığı bir durumda, performans artışının daha da düşük olacağını belirtmek gerekir. Computex 2023’ün açılışında konuşan Nvidia CEO’su Jensen Huang, Hopper Next mimarisi hakkında bilgi verdi; Nvidia, daha önce veri merkezleri, kurumsal ve yapay zeka kullanımı için Hopper mimarisini piyasaya sürmüştü. Söylentilere göre, Hopper Next oyun kartlarında da kullanılabilecek.

Hopper Next Mimarisi ve Blackwell Kod Adı

RedGamingTech'e göre, Hopper Next, Nvidia'nın bir sonraki oyun GPU'ları serisinin kod adı olan "Blackwell" aslında. Söylentilere göre, Hopper Next mimarisi RTX 50 serisi, yapay zeka ve diğer kurumsal kullanım için yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) parçaları dahil olmak üzere farklı ürün segmentlerinde kullanılacak. Ayrıca, Blackwell'in Lovelace'a göre büyük bir performans artışı sağlayacağı belirtiliyor. Nesil bazında performansta 2 kat iyileşme bekleniyor ve ışın izlemenin, Nvidia için her zaman olduğu gibi önemli bir unsur olacağı belirtiliyor.

TSMC'nin 3nm İşlem Süreci ve Intel

RTX 50 serisinin, TSMC'nin 3nm işlem sürecine dayanması bekleniyor. Ancak, Huang aynı zamanda gelecekteki çip üretimi için Intel'in kullanılabileceğini de doğruladı. CEO, Intel tarafından üretilen ve Intel'in yeni nesil işlem sürecine dayanan bir Nvidia çipi için ilk test sonuçlarının olumlu olduğunu belirtti. RTX 50 serisi ile ilgili bilgiler henüz söylenti aşamasında olmasına rağmen, ilerleyen aylarda daha net bilgilerin ortaya çıkacağı öngörülüyor.  

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.