Microsoft'un vergi borcu dudak uçuklattı!

Microsoft'un Amerika Birleşik Devletleri Gelir idaresi'ne 28,9 milyar dolar vergi borcu olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Microsoft'un vergi borcu dudak uçuklattı!

Microsoft, ABD Gelir İdaresi'ne (IRS) 28,9 milyar dolara kadar ödenmemiş vergi ödeyebileceğini açıklayan bir bildirim aldıktan sonra kendisini çalkantılı sularda seyrederken buluyor.

IRS, Microsoft'un yan kuruluşları arasında maliyet paylaşımı ve fikri mülkiyet karlarının dağıtımına ilişkin uygulamalarını derinlemesine inceledikten sonra şirketin IRS'e astronomik derecede büyük miktarda borcu olduğu sonucuna vardı.

Buna karşılık Microsoft, bu tür uygulamaların çokuluslu şirketler arasında ne kadar yaygın olduğunu ve onların durumunda bunların "faaliyetlerinin küresel doğasını" yansıtmak için kullanıldığını vurguladı.

microsoftun-vergi-borcu-dudak-ucuklatti.webp

Ancak düzenlemeyi ve IRS'yi eleştirenler, Microsoft gibi şirketlerin de bu stratejileri vergi yüklerini en aza indirmek, daha yüksek vergi oranlarına sahip ülkelerde rapor edilen karları yapay olarak azaltmak ve vergilerin daha az külfetli olduğu yerlerde artırmak için sıklıkla kullandıklarını bildiriyor.

Microsoft karara itiraz edecek

Microsoft, IRS tarafından dile getirilen sorunların yalnızca belirtilen vergi yıllarıyla ilgili olduğunu belirtirken (şirket o zamandan bu yana yapılarını ve uygulamalarını değiştirdiği için) önerilen muazzam rakama katılmıyor ve karara itiraz etme niyetini açıkça ortaya koyuyor.

Yeni vergi yasalarının borcu 10 milyar dolar azaltabileceği belirtildi ve şirket, pozisyonunu savunmak için mümkün olan her adımı atmak amacıyla, bir sonuca varmak için genellikle yıllar süren bir süreç olan IRS'ye başvurmayı planlıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.