En Çok Akıllı Telefon Kullanan Ülkeler

En Çok Akıllı Telefon Kullanan Ülkeler

Yayınlanma:
En Çok Akıllı Telefon Kullanan Ülkeler

Cep telefonları artık hayatımızın bir parçası ve hemen hemen her yaş grubundan insanın elinde en az bir tane cep telefonu görebiliyorsunuz. Peki, akıllı telefon kullanımını en yaygın ülkeler hangileri merak ettiniz mi? bu yazımızda sadece Türkiye değil dünya çapında en yüksek akıllı telefon kullanımına sahip olan ülkeleri inceleyeceğiz.

En Fazla Akıllı Telefon Kullanan Ülkeler Sıralaması

Günümüzde artık akıllı telefonlar hayatımızın önemli bir parçası ve insanlar dışarıya bile cep telefonları olmadan çıkamıyorlar. Bu cihazlar iş ya eğlencenin dışında birçok fonksiyona sahip akıllı telefon kullanımı günümüzde en yaygın teknolojik araçlardan bir tanesi ve dünya genelinde milyarlarca insan tarafından kullanılıyor. En fazla akıllı telefon kullanan ülkeler sıralamasına geçelim.

En Çok Akıllı Telefon Kullanan Ülkeler

  1. Çin Halk Cumhuriyeti: 1.5 Milyar Kullanıcı
  2. Hindistan: 350 Milyon Kullanıcı
  3. Amerika Birleşik Devletleri: 234 Milyon Kullanıcı
  4. Endonezya
  5. Brezilya
  6. Rusya: 100 Milyon Kullanıcı
  7. Japonya: 90 Milyon Kullanıcı

Dünyanın en çok akıllı telefon kullanıcısı olan ülke listesinin ilk sırasında Çin Halk Cumhuriyeti yer alıyor. Kalabalık ve dünyanın en büyük ülkelerinden olan Çin kullanılan bir buçuk milyar akıllı telefon ile birlikte bu unvanı elinde bulunduruyor. Çinli akıllı telefon kullanıcıları da birçok uygulamayı tercih ediyorlar. Listenin ikinci sırasında Hindistan yer alıyor. Dünyanın en büyük nüfuslarından bir tanesine sahip ve Hindistan'da yaklaşık olarak 350 milyondan fazla cep telefonu kullanılıyor. en çok akıllı telefon kullanan ülke sıralaması Teknoloji denildiği zaman aklına gelen ülkelerin başında elbette Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor. Yapılan araştırmalara göre 12-54 yaş aralığında olan kişilerini en az bir tane akıllı cep telefonu bulunuyor. Ülkede 234 milyon kişi akıllı telefon kullanıyor. Avrupa’nın en büyük topraklarına sahip olan Rusya bu listede kendisine 6. sıradan yer buluyor. Rusya'da 100 milyondan fazla insan akıllı telefon kullanıyor. Modern teknolojisi dışında çeşitli çalışmalar da yapan Rusya teknoloji konusunda kesinlikle ileri gelmiş ülkeler arasında yer alıyor.

Teknoloji denildiği zaman aklına gelen ilk ülkelerden bir tanesi çoğu zaman Japonya olmuştur. Japonya'da 90 milyon kişi fazla kişi akıllı telefon kullanıyor. Türkiye'de akıllı telefon kullanıcı sayısının 40 milyondan fazla olduğu biliniyor. Ülkemiz nüfusunun yaklaşık olarak %49.8'i herhangi bir marka akıllı telefon kullanıyor. En çok iPhone kullanan ülkeler ile en çok android işletim sistemine sahip modelleri kullanan ülkeler sıralamasını önümüzdeki günlerde yayınlayacağız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.