Microsoft yapay zeka için düzenleyici kurum oluşturulmasını istiyor

Microsoft yapay zeka için düzenleyici kurum oluşturulmasını istiyor

Yayınlanma:
Microsoft yapay zeka için düzenleyici kurum oluşturulmasını istiyor

Microsoft, ABD hükümetinden yapay zekayı (AI) düzenlemek için yeni bir kurum oluşturmasını istedi. Şirket, teknolojinin giderek daha güçlü ve karmaşık hale geldiğini ve etik ve sorumlu bir şekilde kullanılmasını sağlaması gerektiğini savunuyor. Şirketin başkanı Brad Smith, büyük teknoloji web sitesinde yayınlanan bir makalede, AI'nın topluma faydalar sağlayabileceğini, aynı zamanda riskler ve zorluklar da getirebileceğini belirtiyor.

AI'nın sağlık, eğitim, güvenlik ve üretkenliği iyileştirmek için ve aynı zamanda bilgileri manipüle etmek, mahremiyeti ihlal etmek ve insanlara karşı ayrımcılık yapmak için nasıl kullanılabileceğine dair örnekler veriyor. Yönetici, ABD hükümetinin, teknolojinin geliştirilmesi ve kullanılması için standartlar ve normlar oluşturabilen, yapay zeka konusunda uzmanlaşmış bağımsız bir kurum oluşturmasını savunuyor. Bu kurumun, gıda ve ilaç ürünlerini düzenleyen Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) veya sivil havacılığı düzenleyen Federal Havacılık İdaresi (FAA) gibi modellerden ilham almasını öneriyor. Smith'e göre, AI ajansının üç ana işlevi olmalıdır: AI alanında yenilikçiliği ve rekabet gücünü teşvik etmek, insan haklarını ve demokratik değerleri korumak ve teknolojide güven ve şeffaflığın sağlanması. Ajansın özel sektör, akademi, sivil toplum kuruluşları ve diğer ülkelerle işbirliği içinde çalışması gerektiğini söylüyor. Smith, AI düzenlemesinin karmaşık ve tartışmalı bir konu olduğunu ve tek veya basit bir çözüm olmadığını kabul ediyor.

Teknolojinin ilerlemesini teşvik etmek ile olası kötüye kullanımını önlemek arasında bir denge kurulması gerektiğini söylüyor. Ayrıca yapay zeka ulusal sınırlara saygı duymadığı için bu konuda küresel ve işbirliğine dayalı bir vizyona sahip olunması gerektiğini söylüyor. Makale, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından AI'nın ulusal güvenlik üzerindeki etkilerini incelemek üzere oluşturulan bir komisyon olan Ulusal Güvenlik Yapay Zeka Komisyonu (NSCAI) tarafından hazırlanan bir rapora yanıt olarak yayınlandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.