Hacker Çeşitleri Nelerdir?

Hacker Çeşitleri Nedir?

Yayınlanma:
Hacker Çeşitleri Nelerdir?

İnternet dünyasında, tıpkı fiziksel hayatta olduğu gibi binlerce hatta milyonlarca farklı kişiliğin olduğunu söylemek mümkün. Üstelik belirli bir kesimin gerçek yaşantısında farklı bir tarzı olanlar, sanal dünyada çok farklı bir kişiliğe büründükleri de yadsınamaz bir gerçektir. Siber güvenlik anlamında, birçok araştırma yapılmaktadır. Özellikle sektöre yeni giriş yapan veya girmek isteyenlerin zihinlerinde önemli bir soru var; ‘hangi tarafta olmalıyım?’ Takdir edersiniz ki, internet üzerinden yapılabilecek işlemler çok yüksek boyutlardadır. Eğitimler, bankacılık işlemleri, ticaretler, alışverişler…

Tabii tüm bunların sorunsuz ve işlevsel olarak faaliyetlerine devam edebilmesi için güvenliğinin de sağlanması gerekiyor. Hal böyle olunca da, elbette ki, maddi ve manevi çıkarlar doğrultusunda hackerler kendi aralarında branşlara ayrılıyor. Bu branşları tanımlamak için de ‘şapkalar’ ile nitelendirmeler yapılmaktadır. Böylece hangi alanda olduğunuzu belirleyebilirsiniz. Tabii, tüm bunlar sadece birer tanımlama terimidir. Sizi asıl tanıtacak olan ise söyledikleriniz değil, yaptıklarınız olacaktır. Bu anlamda naçizane bir tavsiye olarak, her zaman için iyiye ve katkı sağlamaya yönelin. Böylece sektör ve toplum olarak çok daha iyi seviyelere kendimizi taşıyabiliriz. Şimdi gelin, hep beraber bu hacker türlerini inceleyelim.

Siyah Şapkalı Hacker

siyah şapkalı hacker nedir, Hacker camiasının bilinen en kötü niyetli kişileridir. Birincil amaçları, zarar vermektir. Genellikle bu çalışmaları maddi kazanç elde etmek uğrunda yapsalar da, kimi zaman sadece egolarını tatmin etmek için de yapabilirler. Sistemleri hacklemek, kullanıcı bilgilerini ele geçirmek, oltalama saldırıları yapmak ve daha birçok kötü niyetli çalışma, bu kategorinin hackerleri için değerlendirilir. Çaldıkları bilgileri satabilirler veya çaldıkları kişi ile iletişime geçip fidye isteyebilirler.

Öyle ki, dünya genelinde bazı forum siteleri bu çalışmaların yapılması için kurulmuştur. Kendi aralarında rütbe sistemleri vardır. Verilen görevi yerine getirmek üzere her türlü yönteme başvurulmaktadır. Ancak deneyimsiz ve henüz bu alana yönelmiş biri(lamer olarak tanımlanır), hedef sisteme zarar vermekten ziyade kendi aleyhine çalışmaktadır. Her yöntemi denemesi sonucunda genellikle, kendi bilgisayarı zarar gören lamer, hüsrana uğramaktadır. Ancak es kaza veya gerçek anlamda gözü kara ve siyah şapkalı olmak isteyen bir kişi de çok büyük hasarlar oluşturabilir. Tarihte bunun birçok örneği de bulunmaktadır.

Beyaz Şapkalı Hacker

beyaz şapkalı hacker nedir, En az siyah şapkalı hackerler kadar yetenekli ve donanımlı kimselerdir. “Etik Hacker” olarak da bilinmektedirler. Öyle ki, sistemlerde bulunan güvenlik açığını kapatmak için bilgilendirme ve çalışmalarda bulunurlar. Genellikle bir kuruma veya kuruluşa bağlı resmi personellerdir. İnternetin daha güvenli bir yer haline gelmesi için çalışırlar.

Gri Şapkalı Hacker

gri şapkalı hacker nedir, Hayatınızda kararsız kaldığınız anlar olmuştur. Gri şapkalı hackerlerde ne yapacakları konusunda emin olamayan kişiliklerdir. Ancak genel itibari ile işlerine geldiği gibi davranırlar. Örneğin, sektörde adını duyurmak için güvenlik açıklarını kapatmaya uğraşıp, ödüller kazanabilirler. Bununla birlikte bir siteyi hacklemek için çok iyi bir maddi teklif geldiğinde de bunu kabul ederler. Tehlikeli profillerdir. Ne yapacakları önceden kestirilemediği için dikkatli olunması gerekir. Peki, siz hangi hacker türünde olmak isterdiniz? Şapkanızın rengini yorumlarda yazabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.