PlayStation 5 Türkiye’de Satışa Çıktı | İşte Türkiye Fiyatı

Oyun dünyasının en çok beklenen konsolu PlayStation 5, bugün itibari ile Türkiye’de satışa çıktı.

Yayınlanma:
PlayStation 5 Türkiye’de Satışa Çıktı | İşte Türkiye Fiyatı

Sahip olduğu teknik özellikler ve yeni DualSense kontrolcüsü ile karşımıza çıkan PS5’in çıkış tarihi geldi ama fiyatı ile biraz düşündürücü olabilir.

PlayStation 5’in Ultra HD Blu-ray

disk girişli ve dijital versiyon olmak üzere iki farklı versiyonu bulunmakta. PS5 dijital versiyonda oyunlar sadece internet üzerinden indirilebiliyor. Disk girişli versiyonda ise oyunlara disk üzerinden erişilebiliyor, bu yüzden yeni nesil oyunların yüklü dosyalarını sabit diskte tutma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Elbette bu durum fiyata da yansımış halde.

PlayStation 5 Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

19 Kasım itibari ile Türkiye’de satışa çıkan PlayStation 5’in disk girişli versiyonu için tavsiye edilen satış fiyatı 8.299 TL olarak belirlenmiş durumda. Yurt dışında aynı modelin fiyatı ise 499 dolar/Euro civarında. PS5’in Türkiye fiyatını bu denli olmasının sebebi, 4400 TL seviyesinde olan vergiler. Fakat vergileri hariç tutarsak Sony’nin, PS5’i ülkemizde uygun fiyatlı satışa çıkarmak için kârdan zarar hesabı yaptığını ve yurt dışından daha ucuza gümrük girişi gerçekleştirdiğini görüyoruz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.