Instagram, iPhone Kamerasıyla İnsanları mı Gözetliyor?

Instagram, iPhone Kamerasıyla İnsanları mı Gözetliyor?

Yayınlanma:
Instagram, iPhone Kamerasıyla İnsanları mı Gözetliyor?

Perşembe günü açılan bir dava, Instagram'ı insanları gözetlemek için iPhone kameralarını kullanmakla suçluyor. Bu sorun, Facebook'un uygulamanın kamerayı gerçekten kullanmadığını açıklayarak kendini savunduğu Temmuz ayında keşfedilen bir hatayla ilgili gibi görünüyor. Ama ne var ki, iOS 14 yazılımı kameranın kullanıldığına işaret ediyor. Davada şu ifade göze çarpıyor: "Instagram, uygulama açıkken kullanıcıların akıllı telefon kamera özelliğine sürekli olarak erişiyor ve kullanıcıları izinsiz olarak izliyor".

Ayrıca Instagram'ın ve Instagram'ın sahibi Facebook'un kullanıcıları hakkında değerli bilgiler ve pazar araştırmaları toplamanın yanı sıra, insanların evlerinin içinde olanlar da dahil olmak üzere kullanıcıların en samimi anlarını izleyebildiği suçlaması da bu davayla Facebook ve Instagram'ın karşısına çıkarılmış durumda. Facebook dava hakkında yorum yapmaktan kaçınsa da, Temmuz ayında iPhone kullanıcılarının gördüğü kamera kullanım bildiriminin bir hata olduğunu söyledi.

Ayrıca Facebook, yaptığı küçük bir açıklamayla insanların kameralarına erişmediklerini ve hiçbir içeriğin kayıt altına alınmadığını belirtti. Her ne kadar kameralar sosyal paylaşımlar için çok önemli olsa da, defalarca gördüğümüz üzere bazı riskleri de beraberinde getiriyor. 2019'da kullanıcılar Facebook uygulamasının kameralarını kullandıklarını keşfettikleri başka bir hatayla daha karşılaşmışlardı. Bu nedenle, görünüşe göre insanlar mahremiyetlerini korumak için yazılıma güvenmekten daha güçlü önlemler almalı. 2016 yılında yayınlanan bir videoda da Mark Zuckerberg'ün laptop kamerasını bir bantla kapattığını görmüştük.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.