Mini Mikroskop Nedir? Hangi Amaçlarla Kullanılır? Çeşitleri Nelerdir?

Mini Mikroskop kullanım alanları ve çeşitleri

Yayınlanma:
Mini Mikroskop Nedir? Hangi Amaçlarla Kullanılır? Çeşitleri Nelerdir?

Mikroskop dendiği zaman akla şüphesiz devasa boyutlar gelir. Çeşitli parçalar ve son derece karmaşık mekanizmalar söz konusudur. Ancak tıbbi kullanımın dışında da ‘yakınlaştırma’ esaslı inovatif çözümler söz konusu. İşte bu noktada sizi taşınabilir mini mikroskopların şaşırtıcı dünyası ile tanıştırmak istiyoruz. Öncelikle mini mikroskop nedir sorusuna yanıt bulacağız.

Cepte taşınabilecek kadar kompakt boyutlardaki ‘süper-hafif’ mini mikroskoplar, ağırlıklı olarak tekstil, tarım gibi detaylı incelemenin iş akışlarının doğasını oluşturduğu imalat sanayinde kullanılıyor. Taşınabilir özellikteki mikroskoplar, tekstil ürünlerinde en ince ayrıntısına kadar kalite kontrol, tarımda ise bitkilerin detaylı şekilde incelenmesi, dolayısıyla olası problemlerin önceden tespiti ile birlikte uygun önlemlerin alınmasını mümkün kılıyor. Aynı zamanda ileri yaştaki kimseler için hayatı kolaylaştırdıkları biliniyor. Genel itibarıyla incelenmek istenen hemen her şeyin ayrıntılı bir şekilde görülebilmesini sağlayan mini mikroskoplar, hobi olarak da kullanılabiliyor.

Mikroskoplar cebe girdi!

Türkiye’de mini mikroskop (mini microscope) dendiği zaman akla ilk gelen markaların başında Peak Optics geliyor. 100 yılı aşkın geçmişe sahip Japonya merkezli optik şirketi, teknik incelemede kullanılan cep tipi taşınabilir mikroskoplarda lider marka durumunda. Lup modelleriyle de tanınan Peak Optics’in Türkiye distribütörü ise sektörün köklü ve öncü markalarından Verdi Makina. Verdi Makina, tüm modelleri Japonya’da üretilen Peak Optics’in geniş ürün gamını stok üzerinden müşterilerine sunuyor. Verdi Makina kalitesi ile satın alınabilen Peak Optics ürünleri arasında öne çıkanlar şöyle sıralanıyor;

2008-50 – Taşınabilir ölçüm skalalı mikroskop

Hafif ve kompakt yapısıyla özellikle mobil kullanım için uygundur. Odak ayarı gövde üzerinde olup 2 mm alanı 50 kat büyütür. 1,6 mm uzunluğunda 0,02 mm aralıklı değiştirilebilir skalası mevcuttur. Görüntü ayna yansıması şeklindedir. LED aydınlatma ünitesi opsiyoneldir. Ölçüler: 42×122 mm.

2034-150 – Ölçüm skalalı ve aydınlatmalı mikroskop

Yüksek hassasiyet, ve kolay kullanım bir arada. Odak ayarı gövde üzerinde olup 0,96 mm alanı 150 kat büyütür. Entegre ayarlanabilir skalası 0,9 mm uzunluğunda 0,005 mm aralıklıdır. Görüntü ayna yansımadır. Çalışma mesafesi: 9,2 mm Ölçüler: 63×172 mm

2034-100 (KITO-MI) – Ölçekli ve aydınlatmalı mikroskop

Yüksek hassasiyet ve kolay kullanım bir arada. Odak ayarı gövde üzerinde olup 1,45 mm alanı 100 kat büyütür. Entegre ayarlanabilir skalası 1,2 mm uzunluğunda 0,01 mm aralıklıdır. Görüntü ayna yansımadır. Çalışma mesafesi: 5,7 mm Ölçüler: 63×172 mm

2036-50 – Ölçüm skalalı cep (kalem) mikroskop

Küçük, hafif, büyüleyici. Sadece 12,4 mm çapı ile hiçbir mikroskobun giremeyeceği yerlerde kullanılabilir. 50x / Ø2,0 mm olup 0,02 mm aralıklı 1,6 mm uzunluğunda ölçme skalası entegre edilmiştir. Şeffaf uç vidalıdır. Okülerdeki görüntü ayna yansıması şeklindedir. Verdi Makina ayrıca 1840 yılından beri optik ürünler geliştiren Alman Schweizer Optik’in de Türkiye distribütörü. Büyüteç ve lup’ları ile tanınan markanın cep tipi mikroskobu da Verdi Makina güvencesiyle tercih edilebiliyor.

33500 – Schweizer Cep (kalem) mikroskobu

Ayarlanabilir 40/50/60 kat büyüten metal gövdeli cep mikroskobu. Akromatik cam lense sahiptir. +/-4 dpt diyoptri ayarı mevcuttur. Okülerdeki görüntü ayna yansıması şeklindedir. Opsiyonel olarak sabitleyici ayak, ledli aydınlatma ve ölçüm skalası ile sunulabilir. Hızlı ve güvenilir alışveriş imkânı sunan Verdi Makina hakkında daha fazla bilgi ve iletişim için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.