Hosting Araştırması Yapanlara Tüyolar…

Hosting Araştırması Yapanlara Tüyolar…

Yayınlanma:
Hosting Araştırması Yapanlara Tüyolar…

Web dünyasında ulaşılabildiğiniz her bilgi hostinglerden beslenir. Bunu alışveriş merkezine benzetebilirsiniz. Tek bir konumdaki sunucuyla birçok siteye yer sağlanabilir. Bu hizmetleri kaliteli kılan da daima ulaşılabilir olmaları. Şöyle ki; 7/24 bilgi ve hizmet vermeye hazır kütüphanedesiniz. Kütüphane adresiniz domain, barındırma alanı ise hosting olarak adlandırılır. Peki, bilgilerimizi barındırmak için kullanacağınız hosting, nasıl seçilmeli? Aklınızdaki tüm soruların yanıtı bu yazıda!

Hosting Firmanızı Seçmeden Yapılması Gerekenler

  • Hosting satıcısının yer sağlayıcı belgesi olup olmadığını kontrol edilmeli
  • Hizmet alınacak firma araştırılmalı, firma ile ilgili görüşler incelenmeli
  • Muhakkak ticket göndererek geri bildirim sürelerini belirlenmeli
  • Hiçbir sistem kusursuz değildir, olası bir durumda verilerinizin backupları tutuluyor mu? Ve bunlar ne kadar kısa zamanda entegre edilebilir bilgi alınmalı.

Hosting Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

  1. İşletim sistemi
  2. Bandwidth (Trafik)
  3. Disk alanı
  4. İşlemci (CPU) limiti

İşletim Sistemi

Hosting seçiminde en kilit noktalardan biri hangi tür işletim sistemine ihtiyacınız olduğunu belirlemek. ASP, PHP gibi dinamik yapılı dosyalar kullanmayacaksınız Linux ya da Windows işletim sistemi kullanmanız fark etmeyecektir. Buna benzer dinamik yapılar kullanılacak ise web siteleri için gerekli Windows ve Linux işletim sistemlerini sırayla inceleyelim. Linux işletim sistemi: Linux işletim sistemi, web hosting sunucularında bulunan Linux tabanlı işletim sistemlerine denir. Linux işletim sistemi, Windows işletim sistemine oranla daha çok tercih edilen bir üründür. Linux işletim sistemleri Windows işletim sistemlerine göre daha güvenliklidir. Açık kaynak koda sahip olması nedeniyle bir çok geliştiricinin öncelikli tercihlerindendir. Kusursuz bir PHP desteği sunar. Özellikler Wordpress, Joomla, Drupal gibi açık kaynak içerik yönetim sistemleriyle tam entegredir. Javascript, Java, Oracle, MySQL, Flash, PostgreSQL, Informix, Solid, FilePro ile etkileşimi yüksektir. Windows İşletim Sistemi: Windows işletim sistemi, web hosting sunucularında bulunan windows tabanlı işletim sistemlerine denir. Windows işletim sistemleri ASP.NET ve ASP programlama dilleriyle konfigürasyonları yüksektir. Bu programlama dilleri Windows hostinglerle mükemmel sonuçlar verir. HTML, MsSQL, MySQL, MS Access, ColdFusion, javascript ile etkileşimi yüksektir.

Trafik

Sitenizin 30 günlük veri aktarım miktarına trafik denir. Trafik hosting seçiminde önemli bir etken. Firmaları özel paketlerinde bu miktarı belirtirler. Yeterli trafik miktarı seçim yaparken çok iyi planlanarak değerlendirilmeli.

Disk Alanı

Disk alanı adından da anlaşılacağı gibi hosting paketinizin boyutunu belirler. Dosyaların tutulacağı yerdir. Bunu bilgisayar Hard disklerine benzetebilirsiniz. Ne kadar geniş disk alanı; o kadar çok veri saklanabilir. Disk alanı doğru seçilmediği takdirde disk alanının dolması kısa süreli problemlere neden olabilir. Disk kapasitesi arttırılana kadar siteye girişlerde problem yaşanabilir.

CPU Limiti

Web siteniz için ayrılan işlemci kullanım limitine CPU limiti denir. CPU limiti sitenin almış olduğu trafiğe göre anlık değişkenlikler gösterir. CPU alınan trafik ile doğru orantılıdır. Ne kadar çok ziyaretçi ya da görüntüleme olursa işlemciniz CPU kullanımı artar. Sitenin potansiyel hedefleri maksimumda değerlendirilerek CPU limiti uygun paket seçilmeli. Tercihinizde en önemli nokta uygun paket seçimi. Yani seçeceğiniz paketin başlangıç ya da premium bir paket olması önemli değil. Önemli olan web site gereksinimlerini problemsiz yürütebileceğinize inandığınız, güvenilir bir şirket seçmeniz.

Peki, en iyi hosting firması hangisi ve hosting fiyatları istenileni ne kadar karşılıyor? İşte bu noktada sizin için önerimiz var. Hem fiyat hem performans bakımından araştırdık. Windows ve Linux paketleriyle Güzel Hosting; her siteye uygun paketleri barındırıyor. Web dünyasına yeni adım atacak sitelerden tutun da profesyonel web sitelerine kadar her türlü site için uygun çözümler sunuyor. Üstelik limitsiz ve birden çok siteyi içerisinde barındırabileceğiniz paketleri de mevcut. Bir an önce siz de Güzel Hosting'in paketlerine göz atın ve kolayca web dünyasına ilk adımınızı atın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.