Seyahat ve Turizm Sektöründe En Önemli 6 Teknoloji Trendi

Seyahat ve Turizm Sektöründe En Önemli 6 Teknoloji Trendi

Yayınlanma:
Seyahat ve Turizm Sektöründe En Önemli 6 Teknoloji Trendi

Teknolojinin ilerleyişi seyahat ve turizm sektöründe, şirketlerin müşterileriyle nasıl etkileşimde bulunacağına dair bir değişikliğe öncülük ediyor. Bu nedenle önde gelen veri ve analitik şirketi GlobalData'ya göre seyahat şirketleri operasyonel verimliliği artırmak ve müşterilerin beklentilerini karşılamak için çeşitli teknolojiler kullanıyorlar.

Şirketin “Seyahat ve Turizmde Teknoloji Eğilimi” adlı raporu, seyahat şirketlerinin seyahatlerinin her aşamasında müşterilerle etkileşimde bulunmak için çeşitli teknolojiler kullandıklarını ortaya koyuyor.

GlobalData Dijital Seyahat ve Turizm Analisti Elena Mogos, “Seyahat hala anlamlı insan etkileşimleri etrafında dönüyor. Ancak şirketlerin, başarılı olmak için teknolojik yenilikler ve beşerî unsurlar arasında bir denge kurması gerekiyor. Teknolojiye yatırım yaparken müşteri deneyimini iyileştirmek, daima seyahat ve turizm şirketlerinin aklında olmalı” diyor.

İşte karşınızda 2019'da seyahat ve turizm sektöründe dikkat edilmesi gereken 6 trend:

1- Artırılmış ve Sanal Gerçeklik (AR ve VR)

Geçtiğimiz birkaç yılda, seyahat ve turizm şirketleri arasında AR ve VR popülaritesinde bir artış görüldü ve bu trend devam edecek. Bu teknolojiler, içerik pazarlaması için veya müşterilerin deneyimlerini geliştirmek için kullanılıyor. Örneğin, hava yolları bilet veya yan hizmet satışlarını artırmak amacıyla yolculara kabinleri önceden göstermek için VR teknolojisini kullanmaya başladı.

2- Yapay Zeka (AI)

Yapay zeka, seyahat ve turizm sektöründe gelişen birçok teknolojinin ve yeniliklerin kaynağıdır. Sektöre yardım etme yollarını üç ana kategoriye ayırabiliriz: Makine Öğrenmesi, ChatBots veya TravelBots ve Robotlar. Yapay zeka sayesinde, genellikle insan müdahalesi gerektiren ve yeni beceriler öğrenmek için çok zaman harcanması gereken operasyonlar otomatik hale getirilebilir, böylece süreçleri hızlandırarak, kaliteyi ve performansı iyileştirirken ve maliyetleri düşürebilir.

Otellerde konuk memnuniyetine yönelik teknoloji yatırımları tamamlayıcı unsurların başında geliyor.

3- Nesnelerin İnterneti (IoT)

Nesnelerin interneti, seyahat ve turizm sektörünün geleceğini şekillendirme potansiyeline sahip ve şirketler bunu artık anlamaya başladı. Kayıp çantalarla ilgili endişe ve stres seviyelerini azaltmak için IoT kullanan bir sektör aktörü örneği Lufthansa. Yolcular, Lufthansa uygulamasındaki mobil biniş kartında bulunan bir bağlantıyla bagajlarını takip edebiliyorlar.

4- Ses Teknolojisi

Ses teknolojisi, daha fazla sayıda müşteri yazılı aramadan ses etkileşimlerine geçerken, seyahat ve turizm sektöründe karışıklığa sebep olan bir başka dijital yenilik. Gittikçe daha fazla otel sesle etkinleşen cihazları denemeye başladı. Bunlardan bazıları: W Austin of Marriott International, Kimpton Alexis Hotel, and Westin Buffalo.

5- Wi-Fi Bağlantısı

Seyahat ederken ya da konaklama sırasında insanlar, rotalarıyla alakalı tavsiyeler almak, ziyaret edilecek veya yemek yenecek yerler ile ilgili seçenekleri incelemek, ilgi çekici yerlerin yol tariflerini bulmak veya deneyimlerini sosyal medya veya diğer bağlantı platformları aracılığıyla arkadaşlarıyla paylaşmak için her zaman bağlantıda olmak isterler.

Sonuç olarak, ağ servislerine yatırım yapmak, şirketlerin müşterilere daha kesintisiz ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmalarına yardımcı oluyor, operasyonel verimliliği arttırıyor, gerçek zamanlı karar vermeye yardımcı oluyor ve fiziksel (CCTV yoluyla) ve siber güvenliğin yanı sıra veri gizliliğini de önemli ölçüde güçlendiriyor.

Bu kapsamda öne çıkan ağ teknolojileri markası ise Zyxel. Otel çözümleri dendiğinde akla ilk gelen öncü teknoloji şirketi, butik, resort, pansiyon ya da iş amaçlı otellere yönelik konuk memnuniyetini önceliklendiren çözümler sunuyor.

Daha fazla detay için buraya tıklayabilirsiniz.

Otel WiFi çözümleri dendiğinde öne çıkan teknoloji şirketlerinden biri de Zyxel.

6- Giyilebilir Cihazlar

Yavaş bir başlangıcı olmasına rağmen, seyahat ve turizm şirketleri müşterilere daha kişisel ve toplu bir deneyim sunmak için bu teknolojiyi yavaş yavaş kullanmaya başladılar. Örneğin, Walt Disney Şirketi bekleme sürelerini azaltmak ve misafirlerin konumlarını ve etkinliklerini izlemek için tema parkı altyapısına bağlanan giyilebilir, özelleştirilebilir, RFID donanımlı bir MagicBand kullanıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.