Üniversite öğrencilerine bilgisayar tavsiyesi

Üniversite öğrencileri sayısal veya sözel temelli olarak ikiye ayrılmakta...

Yayınlanma:
Üniversite öğrencilerine bilgisayar tavsiyesi

Sayısal alanda bölüm kazananlar için bilgisayar seçimi biraz daha önem arz ediyor. Çünkü birçok çizim ve animasyon programları kullanmak durumunda kalacak olan sayısal öğrencileri için performansı yüksek bilgisayar seçmek gerekiyor. İşte üniversite öğrencilerine bilgisayar tavsiyesi makalemiz...

İşlemci Önerisi: Üniversite öğrencilerinin estetik hafif bir diz üstü bilgisayar seçerken, dikkat edecekleri ikinci nokta işlemci kapasitesidir. İ3 ve i7 arasında İntel firmasının ürettiği işlemciler sizleri ısınma derdinden koruyacak. Ancak AMD işlemciler daha soğuk iklimler için çok ideal ve ucuzdur.

Çözünürlük Önerisi: Bilgisayarlarda çizim programlarının ve 3D tasarım ( Autocad, Solidwork, Anysis vs) gibi programların kararlı bir şekilde çalışması için 4K çözünürlüklü ekran seçmeli ve tabi mutlaka ekran kartı harici olmalı. Ekran kartının ve Ram değerlerinin yüksek olması, performansı arttırır. En az 6 GB ram ve en az 3 GB -512 Bit ekran kartı işinizi fazlasıyla görecek.

Harddisk Önerisi: Mühendislik öğrencileri ve diğer sayısal öğrenciler için HDD 1 TB olarak seçilebilir. Günümüzde SSD diskler ısınmadığı ve çok hızlı veri transferi yaptığı için öneriliyor.

Menteşe Seçimi: En basit bir konu olarak görünüyor ama çok sık açıp kapatacağınız bilgisayarınızda menteşelerin iyi seçilmesi gerekiyor. İki elinizde zorla açabileceğiniz menteşeler olmasına dikkat edin.

Fiyat Önerisi İkinci el almak isteyen binlerce üniversite öğrencisi için yukarıdaki özelliklere sahip ortalama bir diz üstü makine 1900-2200 lira arasında değişebilir. Bu ikinci el fiyatıdır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.