Dünyanın ilk otonom motorsporları aracı İngiltere’de yüzünü gösterdi

Roborace Robocar, motorsporları sınıfında geliştirilmiş ilk otonom yani kendi kendine gidebilen araç ve ilk kez halka açık bir alanda test gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Dünyanın ilk otonom motorsporları aracı İngiltere’de yüzünü gösterdi

İngiltere’nin West Sussex şehri, yılda bir kez düzenlenen Goodwood Festival of Speed ile bir gün boyunca egzoz dumanları, motor sesleri ve pastoral bir atmosferin 100 bini aşkın kişiyle buluşmasına sahne oluyor. 11. Richmond Dükü Charles Gordon-Lennox’ın evinin kapılarını açtığını etkinlik, dünyanın her yerinden hypercar ve supercar’lar bir araya geliyor. Mega-pahalı otomobillerin bir arada görülebildiği bu ender organizasyonda dikkatleri üzerine çeken araçlar arasında Roborace Robocar da vardı. Hemen üstte ve aşağıdaki görselden de anlaşılacağı üzere bunda anormal bir durum yok, araç olağanüstü-fütüristik. Üstelik klasik super-car sınıfı araçlarla kıyaslandığında oldukça ciddi bir ayrım noktası da var...

Gözlerini alamadılar...

Roborace'in geliştirdiği Robocar, dünyanın ilk otonom motorsporları aracı. Bir insanın kokpitte yolu izlemesini gereksiz kılan araç, temelde Tron: Legacy’deki çalışmaları ile bilinen Daniel Simon liderliğindeki tasarım ekibi tarafından oluşturuldu. Bu arada Roborace'in çarpıcı başka projeleri de var. Robocar; tekerlekleri, aero kanalları ve genel itibarıyla çarpıcı görünümüyle görenleri hayretler içerisinde bıraktı bile. 500 beygir gücündeki dört elektrik motorunun kullanıldığı araç, GPS sistemi, kameralar, sensörler ve bilgisayarla donatılmış durumda. Tek sorununun ise yoldan çıkma durumu ve ağaçlar olabileceği kaydediliyor. Yazılım sisteminin ağaçların algılanması tarafında katetmesi gereken önemli bir mesafe olduğu anlaşılıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.