Türkiye’de E-spor ve Pazarlama

Türkiye’de E-spor ve Pazarlama

Yayınlanma:
Türkiye’de E-spor ve Pazarlama

Günümüzde teknoloji hayatımızın her yerinde bizleri etkilemeye başlamış durumda. Bize pek çok konuda rahatlık sağlayan teknoloji sayesinde işlerimizi artık daha hızlı bir şekilde hallediyoruz, bu durum da bize oldukça fazla boş zaman oluşturmaktadır. Bizler de bu boş zamanlarımızı değerlendirmek için genellikle yine teknolojiden yardım alıyoruz.

Bu sebeple e-spor olarak adlandırdığımız teknolojik oyunlar günümüzde hayatımızın pek çok bölümünü kaplamakta. Özellikle teknoloji çağında doğmuş çocuklar ve gençlik döneminde teknoloji çağına geçebilmiş biz gibi insanların hayatların e-sporun yeri oldukça büyük.

Game Turkey game in Turkey yani Türkiye’de oyun da gün geçtikçe hızlı bir gelişim göstermektedir. E-spora verilen önem ülkemizde son yıllarda oldukça arttı ki büyük spor kulüplerinin artık e-spor takımları bile var ve taraftar kitlesi de azımsanmayacak kadar fazla, tıpkı bir futbol takımı, bir basketbol takımı gibi kulüplerin e-spor takımlarında da büyük paralar karşılığında transferler yapılıyor ve nu oyunları oynayan oyuncular da bir sporcu sayılıyor ve hatta milli takımlar arası turnuvalar bile düzenlenmektedir.

Türkiye’de e-spor ilgi gördükçe başarılar da gelmeye başlamış durumda. Örneğin 2016 yılında Counter Strike: GO Dünya Şampiyonasında milli takımımız final maçında Arjantin’i yenerek birinci olmuştur. Tabi ki Türkiye’de e-spor yaygınlaştıkça bazı ihtiyaçlarda oluşmaya başladı. Örneğin yeni çıkan bir oyunun tanıtım reklamının yapılması gibi. Elbette ki oyunu oynayacak kesimin oyundan haberdar olması oldukça önemli bir noktadır. Bu ihtiyaç da influencer pazarlama ile büyük oranda aşılmaktadır. Peki influencer pazarlama nedir?

Influencer pazarlama pazarlamanın tanımını yapmadan önce influencer ne demek ile başlayalım. Influencer, insanların davranışlarını olumlu olumsuz etkileyen ya da değiştiren kişidir. Günümüzün yeni sosyal medya dünyasında influencer, sosyal medya kanallarında belirli bir güce ve popülerliğe sahip olan, hitap ettiği takipçi kitlesini etkileyen bilirkişidir. Bu tür örnekleri sosyal medya takip eden herkes az çok biliyordur.

Beli bir güvene sahip olan bu kişilerin bir konuşması sırasında tanıtımı yapılacak ürünün ismini söylemesi yeterlidir, takipçi kitlesi çok büyük olduğu için pek çok kişi yeni üründen haberdar olacak ve güvendiği bir kişiden duyduğu için iyi bir izlenim bırakacaktır. Bu da günümüzde kitlelere ulaşmakta pek çok firmanın kullandığı bir yöntemdir. Sosyal medyanın gün geçtikçe kitlesinin artması da Influencer pazarlama için oldukça büyük bir ala oluşturmakta ve bu sayede insanlar da çok kolay bir şekilde bilgilene bilmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.