Sony Alpha 9 Özellikler ve Fiyat

Sony Alpha 9 özellikleri, fiyatı, tüm tasarımsal ve teknik ayrıntıları, örnek fotoğraflar ve hiçbir yerde bulamayacağınız birçok detay ile...

Yayınlanma:
Sony Alpha 9 Özellikler ve Fiyat

Sony, Alpha serisi aynasız sistem fotoğraf makinesi modellerine eklediği yeni Alpha 9 ile iddiasını bir kez daha sergiliyor.

Abartısız tasarım

Sony Alpha 9 özellikler ve fiyat anlamında çarpıcı bir alternatif. İlginç ya da farklı tasarım argümanlarına gerek duyulmadan oluşturulduğu görülen tasarımında ince hatlar ve abartıdan uzak görünüm öne çıkıyor. Cihazın 700 gramın altındaki ağırlığı dikkate değer bir mobilite sağladığı gibi ergonomi öncelikli açıları ile elde tutuluşu da nispeten pratik bir hal alıyor.

sony-a9-design

Teknik özellikler

35mm Full Frame fotoğraf makinesinin bünyesinde aynasız sistem kullanılıyor. Daha kompakt bir görünüm anlamı taşıyan durum, beraberinde Sony'nin geniş lens yelpazesi ile uyumluluğu da getirince ortaya son derece etkili bir seçenek çıkmış oluyor. Peki Sony A9 teknik özellikler nasıl? 24.2 MP çözünürlükte fotoğraf ve 4K video kaydı imkanı sunan A9, özellikle performans anlamında çok güçlü doneler sunuyor. Öncelikli olarak 20fps seri çekim hızı, 1 /32.000 sn deklanşör hızı, 14 bit RAW desteği, sessiz çekim, titreşimsiz çekim özellikleri dikkat çekiyor. Vahşi yaşam ya da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki hassas çekimlerde son derece sessiz sonuçlar alınması garanti.

sony-a9-af

Yeni görüntü işlemisi, 5 akslı görüntü sabitleyici...

Sony Alpha 9 BIONZ X işlemci, 693 nokalı faz algılamalı AF, 5 akslı görüntü sabitleyici, 3 inç hareket edebilen TFT ekran özelliklerini bulunduruyor. Çift SD kart yuvası, Ethernet portu, WiFi gibi özelliklere ek olarak üründe yaklaşık 600 kareye kadar çekime olanak tanıyan sansasyonel bir pil de mevcut. Normal şartlarda elde edilebilecek en yüksek şarj dayanıklılığı konusunda öncü modellerden biri maiyetinde A9.

sony-a9-bionzx

Lens uyumluluğu

Tüm Sony E-mount lenslerle uyumlu. Sony'nin söz konusu modelle birlikte lanse ettiği 100-400mm G Master A9 lensinin açıklanan fiyatı 2.499 dolar seviyesinde.

Fiyat

Sony Alpha 9 fiyat anlamında pek de mütevazı değil; açıklanan ABD satış fiyatı 4.500 dolar seviyesinde, Kanada'da da ise bu rakam 5.299 dolara çıkıyor. Mayıs ayında başlanacak satışların ardından Sony A9 Türkiye pazarıyla da Haziran ayında buluşabilir. Fiyat etiketi ise 20 bin TL üzerinde olacak...

  • Güncellendi / 22.04.17

Sony Alpha 9 Türkiye fiyatı 19.999 TL olarak belirlendi.

Bir model daha gelebilir

Artan mobil fotoğrafçılık ilgisine karşın ayakta durmaya devam eden DSLR ve aynasız sistemli fotoğraf makinesi ekosisteminde Sony'nin oynadığı rol son derece önemli. Japon teknoloji şirketi, önceki yıllara göre daha az sayıda yeni model çıkarmasına karşın özellikle Alpha gibi bilinirliği yüksek serilerde güncelleme hamlelerini sürdürüyor. Şirketin yıl sonuna kadar en az 1 yeni Alpha modeli daha duyurması bekleniyor.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.