Apple Tasarım Ödülleri 2016'nın Kazananları

Apple Tasarım Ödülleri 2016 kazananlar bu kapsamlı makalede sizlerle...

Yayınlanma:
Apple Tasarım Ödülleri 2016'nın Kazananları

Apple, tasarım ve stil konusunda öncü firmalardan, hiç şüphesiz. Bu öncülüğün arkasında tabi ki uygulama geliştiricilerin payı da büyük. Apple da WWDC ile Apple Design Award (Tasarım Ödülü) alan 12 uygulamayı açıkladı. Aslına bakarsanız Apple Tasarım Ödülleri, yıllardır sahiplerini buluyor. Bu yıl da 12 uygulama seçildi ve bizler de sizler için paylaşıyoruz...

1_complete-anatomy

Complete Anatomy (Ücretsiz)

3D4Medical tarafından geliştirilen Complete Anatomy uygulaması, sağlık profesyonelleri ve öğrencileri için düşünülmüş olsa da, İnsan Anatomisi’nin detaylarını öğrenmek isteyerek 3 boyutlu görüntülere ulaşmak isteyenler için de başarılı bir uygulama. Yüksek performansı ile tasarım ödülü almıştır. Şu an için sadece iPad’ler için indirilebiliyor.

AppStreaks

Streaks ($4)

Bu uygulamamız, günlük hayatta yapılacaklar rutinler için liste hazırlamamıza ve iyi alışkanlıklar edinmek için hatırlatmalar kurmak yani bir nebze hayat koçu olma hedefi ile tasarlanmış. Günlük rutinlerin hayatımızdaki üretici noktalara büyük etkisi olduğunu düşünen geliştiriciler, düzenli bir hatırlatıcı aslında. iOS ve WatchOS’lara indirebilirsiniz.

3_zova

Zova (Ücretsiz)

Her ne kadar spor yapanlar ve fitness düzenini kontrol edebilen bir uygulama olsa da, o kadar da basit de değil. Keza aynı zamanda eğitici ve fitness düzeninizi geliştirmenize yarayan bilgilerle dopdolu bir uygulama. Sadece Apple TV’lerde değil, iOS ve WatchOS’lerde de sizlerle! Bence tasarımı hoşunuza gidecek ve fitness yapıyorsanız, oldukça kullanışlı gelecek bir uygulama, Zova.

4_frameio

Frame.io (Ücretsiz)

Video birleştirmelerini kolaylaştırmak üzere tasarlanan bu uyglama, gayet yaratıcı tasarımıyla da ödülü kapmış. Ücretsiz olan uygulama, sosyal medya özellikleriyle de ciddi üyelere ulaşacağı ön görülüyor. iOS’da sizinle!

5_ulysses

Ulysses ($45)

Ulysses, yazarlar, gazeteciler ve bloggerlar için geliştirilmiş şahane bir uygulama. Evet, tam anlamıyla bir yazı düzenleyici. Ücretli olan uygulama (45 ABD Doları), hem MacOS hem iOS uyumludur. 6_chameleon-run

Chameleon Run ($2)

Noodlecake Studios tarafından geliştirilen Chameleon Run’ı yüklediğiniz zaman neden tasarım ödülü aldığını anlayacaksınız. Çok güzel grafikleri ve efektleri ile zaman geçirebileceğiniz güzel bir oyun. Apple TV, iPad ve iPhone’lar için sizlerle!

7_LaracroftGo

Laracroft Go ($5)

Lara Croft ismi bir yerden tanıdık geliyor mu? Evet, popüler Tomb Raider karakterinden anımsıyor olmalısınız. Basit biroyun olmakla birlikte, öyle zevk alacağnız ya da bağımlılık yapacak bir oyun değil. Ancak Tasarım Ödülü alan bir oyundan tabi ki grafiklerin ‘on numara’ olmasını beklemeniz gayet normal. Oyunu 5 ABD Doları’na indirebilirsiniz.

8_inks

INKS. ($2)

Pinball oyunu hayranları arasındaysanız, INKS biraz daha renkli haliyle sizleri 2000’li yıllara götürüyor. Farklı renklerle daha zevkli hale gelen oyun, 2 ABD Doları karşılığında sizlerle.

9_auxy

Auxy (Ücretsiz)

Ücretsiz güzel bir müzik prodüksiyon uygulaması. Müzik projeleri kaydedip, üzerinde çalışabileceğiniz kaliteli bir uygulama.

10_djayPro

dJay Pro ($20)

Stüdyo ve ev müzikleri için Auxy güzel çözümler üretirken, canlı DJ programları için dJay Pro geliyor hemen! 2011’de geliştirilen uygulama, günümüze kadar güncellemeler ile son haline kavuştu. Ücretli olan dJay Pro uygulamasını 20 ABD Doları karşılığında satın alabilirsiniz.

11_linum

Linum (Ücretsiz)

Listeye giren diğer bir oyun ise, Linum, ödülü alan bir başka başarılı uygulamamız. Oldukça ilginç bir oyun. Ancak asıl kazanan, oyunun görseli, tasarımı. Oldukça basit bir teması olan Linum, iki öğrenci tarafından tasarlandı ve Apple Tasarım Ödülleri’ne layık görüldü. Üstelik, ücretsiz!

12_dividr

Dividr (Ücretsiz)

Son numaramız, Dividr, iki boyutlu bir oyun. Güzel tasarımı ve teknolojisi ile ödül alan oyun, 3 boyutlu dokunmatik kullanımının üst düzey olması ile dikkatimizi çekiyor. Swift kullanılarak yazılan oyun, yine iki öğrenci tarafından tasarlandı ve geliştiriliyor. Dividr 2016 için açıklanan ödülleri listelemiş olduk. Bakalım önümüzdeki yıllarda Apple Tasarım Ödülleri listesinde kimleri, hangi uygulamaları göreceğiz. Kim bilir, bakarsınız Türk uygulamalar da ödüllü listede yerini alır.

Yazar: Said Murat

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.