Sağlıklı Yaşam Uygulamaları

Sağlıklı Yaşam Uygulamaları

Yayınlanma:
Sağlıklı Yaşam Uygulamaları

Daha sağlıklı bir hayat için en pratik ve en verimli ücretsiz uygulamalar… Sağlıklı bir yaşam elinizde. Yedikleriniz, içtikleriniz, hareketleriniz, sosyal ilişkileriniz ve daha birçok unsurun toplamı aslında sağlıklı bir hayatın kilit noktaları. Mobil cihazlarda yer alan sayısız sağlık uygulaması var ve tümünün ortak bir paydada buluştuğu görülüyor: Daha sağlıklı bir siz… İşte bu konuda sağlıklı bir siz için oldukça verimli ve üstelik ücretsiz olarak edinilebilecek uygulamaları bir araya getirdik. Siz bol su içmeyi, yürüyüş yapmayı, çok geç saatlerde uyumamayı ihmal etmeyin ama dahasını da mutlaka gözardı etmeyin diyor ve cihazlarınıza bir an önce indirmenizi istediğimiz uygulamaları sıralamaya başlıyoruz.

Freeletics

1-) Freeletics

Günümüzde şehir hayatının yüksek stres seviyesi sonuçları, gözlerin altındaki yoğun morluklardan çabucak yorulan bedeninize, zayıflayan sosyal ilişkilerden düşen motivasyona kadar sayısız negatif etki barındırıyor. Hayatın keşmekeşinin aslında önemli bir çıkış noktası da spor. Spor yapan kimselerin daha zinde, daha iyi görüne ve daha pozitif kişilere dönüşümü bilimsel bir gerçek. Ama yoğun iş hayatı, okul ya da maliyet gibi etmenlerle spor salonuna gitmek milyonlarca insan için mümkün olamıyor. Neyse ki sporu eve ve iş yerine taşıyan mobil uygulamalar var. İşte bunlardan biri de Freeletics.

Athletics kelimesinden ilham alan uygulama size hedefler ve yapmanız gereken hareketleri sunuyor. Geriye oturduğunuz yerden ya da ihtiyacınız olan belki de 3-4 metrekarelik alanı kullanarak spor yapmak kalıyor. Platform: iOS, Android Ücretsiz.

Six_Pack

2-) Six Pack

Dikkatinizi çekiyor mu? Çevrenizdekiler son yıllarda gittikçe büyüyen bir göbeğe sahipler. Siz de belki de kendi göbeğinizin durumunu sorguluyor olabilirsiniz. En nihayetinde göbek, çağın en temel sağlık sorunları arasında ve o kadar yaygın ki. Çocuklarda bile görünebiliyor. Onu yok etmenin kolay olmadığını biliyorsunuz, ancak yine de bazı adımlar atabilirsiniz. Six Pack işte bu adımlardan biri. Üstelik ücretsiz bir uygulama, haydi indirin…

İndirdikten sonra Six Pack’in yüksek dinamikli tasarımı ile bir anda karın bölgesi egzersizlerine başlıyorsunuz. Bir antrönör eşliğinde hareketler yapıyor, ritmik bir müzikle birlikte bazı yerlerinizi belki de yıllar sonra hareket geçiriyorsunuz. Uygulamanın temelini oluşturan antrenörün bilgi dağarcığını takip ederseniz hem kendinizi daha iyi hissediyor hem de kaslarınızı çalıştırmanın keyfine varıyorsunuz. Spora yönelik çalışmalarınızı bol su ile desteklemeyi unutmayın. Platform: iOS, Android Ücretsiz.

3-) Instagram

Instagram da nesi? Bir sosyal medya ağının sağlıkla ne gibi bir bağlantısı var? Evet, ilk an için duraksamanız, şaşırmanız olası. Ancak Instagram, gerçek bir sağlıklı öğe hazinesi. Sporcu içeceklerinden tutun, sağlıklı beslenmeye, spor hareketlerinden ilginç püf noktalarına sayısız bilginin yer aldığı bir platform Instagram. Doğru hesapları takip ederek çok faydalı bilgiler edinebilir, her an elinizin altındaki sağlıklı yaşam koçlarının attığı doğru adımları takip edebilirsiniz. Eğer kullanıyorsanız, sağlıklı tarafını da mutlak suretle keşfedin. Platform: iOS, Android Ücretsiz.

iOS_Saglik

4-) iOS Sağlık

Yeni iOS kullanıcılarının sahip oldukları önyüklü sağlık uygulaması sayesinde şanslı olduğu bir gerçek. Eski iOS sahipleri de Sağlık adlı uygulamayı App Store’dan edinebilirler. Üstelik ücretsiz. Peki bu uygulamada ne gibi özellikler söz konusu?, İlk etapta bu uygulama kelimenin tam anlamıyla bir analiz tahtası. Ne kadar adım attınız, ne yediniz, kaç kalori harcadınız gibi bilgileri buradan görebiliyorsunuz.

Beslenme, fitness, uyku gibi konularda kendi performansınızı sürekli olarak el altında bulunduruyor, arkadaşlarınızla karşılaştırmalar yapabiliyorsunuz. Vücut ölçülerinizi girip sürekli olarak gelişiminizi inceleyebiliyorsunuz. Belki de beslenme şekliniz sanılanın aksine kilo almanıza neden oluyordur, işte tüm bu soru işaretleri için iPad, iPhone ve iPod touch kullanıcılarının çok yakın bir dostu ‘Sağlık.’ Platform: iOS Ücretsiz.

Bacaklar2

5-) Bacaklar için Antrenman ve Egzersiz

Yapılan araştırmalar bacak kaslarının zinde bir vücut için büyük önem taşıdığı noktasında birleşiyor. Bacaklar uygulaması ise spor açısından gerekli duyacağınız kritik bilgiler içeriyor. Uygulama sayesinde bacak kaslarınızı güçlendirebilir, çok daha formda bir bacak görünümünün yanı sıra zindeliğini bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Uygulama, tıpkı Six Pack gibi videolar üzerinden size hareketleri gösteriyor. Oldukça başarılı bir uygulama olmasının yanı sıra size sınırlarınızı zorlamayı da aşılıyor. Eğer ciddi seviyede hareketsiz biriyseniz ilk gün sporundan sonra hafif bacak ağrıları çekebilirsiniz. Elbette çok sayıda sağlıklı yaşam uygulamaları her iki uygulama mağazasında mevcut. Keşfe asla dur demeyin! Platform: iOS, Android Ücretsiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.