Warhammer: Vermintide 2 (PS4) İncelemesi

Warhammer: Vermintide 2 (PS4) İncelemesi

Yayınlanma:
Warhammer: Vermintide 2 (PS4) İncelemesi

İlk Warhammer: Vermintide’ın ardından merakla beklenen ikinci oyunda, sizi saatlerce ekran başında tutacak hemen her detayın harikulade bir denge eşliğinde sunulduğu açık. Fatshark firmasının sevilen oyunu Warhammer: Vermintide 2, 2018’in ilk yarısında PC oyuncuları için oldukça ilgi çekici özellikler sunuyordu. Geçtiğimiz aylarda oyun nihayet PlayStation 4 platformu için de sunuldu.

Özellikle İlk Warhammer: Vermintide oyunundan sonra; ikinci oyun için hemen her şeyin geliştirildiğini ve iyileştirildiğini söyleyebiliriz. Warhammer: Vermintide 2 Ultimate Bundle Edition ise, sizlerin de gayet tahmin edeceği üzere ekstra içeriklerin de yer aldığı önemli bir paket. Öyleyse hem oyunu inceleyelim, hem de ultimate bundle paket bize neler sunuyor, buna yakından bakalım.

Co-Op oyunlar içerisinde en başarılılardan biri

Warhammer: Vermintide 2, pek çok oyun severin gözünde en iyi co-op oyunlardan biri olarak kabul ediliyor. Yapımcı firmanın oyunda yaptığı her türlü iyileştirme, nihayetinde co-op modunu ve oyun mekaniklerini doğrudan etkiliyor. Oyunu isterseniz tek oyuncu seçeneğiyle de oynayabilirsiniz fakat böyle bir oyuna sahipseniz, arkadaşlarınızla şahane gaming partileri yapmanız işten bile değil! Akın akın saldıran düşmanlarınıza karşı savaşırken, sadece imha etmeye odaklı olmanız yetmeyecek… Takımınızla birlik olmalı ve beraber hareket edebilmelisiniz.

Bireysel kahramanlıkların sonu ölümcül bir şekilde noktalanabiliyor. Oyunu tek başınıza, arkadaşlarınızla, botlarla veya rastgele oyuncularla oynayabiliyorsunuz. Takım oyunculuğunun son derece önemli olduğunun altını çizmek istiyoruz. Skaven ordusunun (evet, ilk oyunun mirası devam ediyor) askerleri yanlış bir hamlenizde tek atacak potansiyele sahipler. Bir de elit birliklerle karşılaşacağınızı göz önünde bulundurun… Vermintide 2’de kolaydan zora doğru ilerleyen bir düşman sistemi olduğunu söylemek bizim için gayet zor. Oyun en başından en sonuna kadar yüksek zorluk seviyesinde gibi hissettiriyor. Takımdan ayrı düşmek ve bireysel oyuncu olarak hareket etmek size yenilgi getirecektir.

Warhammer: Vermintide 2 - Her yönüyle iyileştirilmiş bir oyun deneyimi

Doğrusu nereden başlamak gerektiğini bilemiyoruz, ancak Fatshark’ın, ilk Warhammer: Vermintide oyununda yaşanan sıkıntıları bir daha yaşamak istemediğini bu oyunda gayet iyi görebiliyoruz. Hatırlayacağınız üzere ilk nesil Vermintide oyunu gayet popülerdi, gayet beğenilmişti, fakat bazı sıkıntıları vardı. Bir takım sorunlarda devamlı olarak mücadele ediyordu ve potansiyelini açığa çıkaramıyordu. Fakat Vermintide 2, hemen hemen her yönüyle iyileştirilmiş bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunda, birbirinden farklı oynanış tarzına sahip 5 adet sınıf bulunuyor. Ancak endişelenmeyin, zira bu beş sınıfın her biri 3’er adet alt sınıfı bünyesinde barındırıyor. Yani 15 farklı fraksiyondan, oynayış stilinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Bu son derece önemli, çünkü oynayış stilinize uygun olmayan bir karakteri seçmek sizin için oldukça zorlayıcı olabilir.

En basit düşman birliklerinden bile yerine göre tek vuruşta ölme potansiyeliniz bulunuyor. Bu nedenle dikkatli olmalısınız. Üstelik bu kez Skaven ordularının yanı sıra, beraberlerinde getirdikleri Chaos ordusu da sizin peşinizde! Doğrusu Skaven ordularının adam toplayıp geri dönmesi, hiç de şaşırtıcı olmadı diyebiliriz. Yine de Chaos ordusundan kimi elemanların çok güçlü olduğunu, sağlam vurabildiklerini bilmenizde yarar var. Pek çok oyuncunun ortak görüşüne göre bu oyun “Left 4 Dead” oynamayı seven herkese hitap eden bir yapım. Left 4 Dead’i sevdiyseniz, başarılı bulduysanız, ardından gelen yapımlar sizin içi bekleneni veremediyse, o halde Vermintide 2’ye mutlaka göz atmak isteyeceksiniz. Bu noktada, oyunun grafiklerinden bahsetmenin gerekli olduğunu düşünüyoruz. İlk oyundaki grafik sorunları ikinci oyunda tamamen aşılmış görünüyor.

Atmosfer olarak oyunda gri ve kahverengi tonlarının oldukça baskın olduğunu söylemeliyiz. Oyunda kullanılan yasıma, parlama vb. efektlerin doku kalitesinin oldukça yüksek olduğu görülüyor. Oyunun renk paletine baktığımızda, tam bir orta çağ & fantastik atmosferin içerisinde olduğunuzu hissedeceksiniz. Haritalar ve haritalarda yer alan her türlü obje gayet başarılı bir şekilde tasarlanmış. Bakışınızı çevirdiğiniz her noktada üst düzey grafik kalitesini doya doya yaşayabilirsiniz. Unreal Engine 4 ile geliştirilen bir oyundan zaten daha azını bekleyemezdik.

Warhammer: Vermintide 2 Ultimate Edition Bundle Hakkında

Şimdi de oyunun satışa sunulduğu paketlerden bahsetmek istiyoruz. Oyunu tek olarak satın alabildiğiniz gibi, ekstra ödeme yaparak iki ayrı DLC paketini de satın alabiliyorsunuz. Bunlar “Back to Ubersreik” ve “Shadows Over Bögenhafen” isimlerini taşıyor. Bu paketler sayesinde yeni seviyeler, görünümler, görevler ve mücadeleler yaşayabilirsiniz. Ancak bu seriyi yakından takip eden oyuncular için iki ayrı bundle paket seçeneği de satışa sunulmuş durumdadır.

Eğer Premium Bundle’ı seçerseniz bazı oyun içi ekstralara sahip olabilirsiniz. Fakat Ultimate Edition Bundle paketiyle, seriye dair DLC’ler başta olmak üzere ne var ne yoksa silip süpürebilirsiniz. Eğer Vermintide 2 oyununu bekliyorsanız, bu serinin hayranıysanız, Ultimate Bundle paketinin sizin için sunduğu tüm ekstraları seveceğinize eminiz. Öte yandan, eğer seriye yeni başlayacak bir oyuncuysanız, ilk önce oyunu tek başına satın alarak denemenizi öneriyoruz.

Son sözler…

Warhammer: Vermintide 2, olağanüstü grafikleriyle adından epey söz ettirecek bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Benzersiz co-op mekanikleri, özellikle oyun partilerinde aradığınız eğlenceyi size fazlasıyla sunacaktır. Arkadaşlarınızla, botlarla ya da random oyuncularla oynayabilirsiniz. Öte yandan, ekstra DLC paketleriyle oyun daha da büyümeye devam ediyor. Akın akın düşmanların saldırdığı ve sizin hayatta kalmak için var gücünüzle direndiğiniz oyunlarda, bir noktadan sonra oyun evreni kısır döngüye girebilmektedir. Aynı haritalarda, aynı yerde ve aynı düşmanlarla karşılaşmak sıkıcı olacaktır hiç kuşkusuz...

Vermintide 2, bu sorunu aşmak için oldukça verimli bir hileye başvurmuş görünüyor. Oyunda haritalar aynı olsa bile, düşman akınları daima değişkenlik gösteriyor. Aynı yerde, aynı şekilde ve aynı sistemle saldıran düşmanlarla karşılaşmıyorsunuz. Oyunun ilerleyişi her defasında değişiyor ve yeni kombinasyonlarla mücadele etmeniz gerekiyor. Bu iyi bir şey ve oynanış ömrüne kesinlikle olumlu yönde katkı sağlıyor. Oyunun grafik kalitesini de göz önünde bulundurduğumuz zaman, Warhammer: Vermintide 2 uzun bir süre daha adından söz ettirecek gibi görünüyor. Eğer Left 4 Dead tarzı oyunları seviyorsanız, kesinlikle tavsiye ediyoruz. PlayStation 4 üzerinde Vermintide 2 oynamanın, oldukça güzel bir deneyim olacağını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Tür: Co-op

Fiyat: 139 TL

Yazar: Murat Boran

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.