ABD'deki gösterilerle birlikte trende dönüşen mesajlaşma uygulaması: Signal Messenger

ABD'deki gösterilerle birlikte trende dönüşen mesajlaşma uygulaması: Signal Messenger

Yayınlanma:
ABD'deki gösterilerle birlikte trende dönüşen mesajlaşma uygulaması: Signal Messenger

ABD'de devam eden protesto gösterileri ile birlikte öne çıkan konulardan biri de şüphesiz gizlilik. Sosyal medya, hiç olmadığı kadar etkin bir kamuoyu aracına dönüşürken paylaşılan fotoğraflar, gösterilere katılan kimselerin yüzlerini gözler önüne seriyor ve polis, vb. kolluk kuvvetleri de söz konusu görsel materyalleri delil olarak ele alıp yasal işlemlere başvuruyordu. Signal Messenger adlı anlık mesajlaşma uygulaması, bu durumun önüne geçmeye yönelik yeni bir güncelleme yayınladı.

Güncelleme ile anlık mesajlaşma uygulaması artık paylaşılmak istenen fotoğraflardaki yüzlerin otomatik olarak tespiti ve bulanıklaştırılmasına imkan tanıyor. Böylelikle paylaşılan fotoğraflar, kolaylıkla 'sansürleniyor' ve insanların yüzlerinin kamuoyunun önüne çıkarılmasının önüne geçiliyor. 'Anın koşullarına gayet uygun' bir güncelleme olarak yorumlanan adım, başta aktivistler olmak üzere övgüyle karşılandı. Ayrıca Signal Messenger'a duyulan sempatiye de pozitif katkı sağladı. Genel itibarıyla gizliliğin ön planda olduğu Signal Messenger, yeni yeni adından söz ettiren bir uygulama. Android ve iOS sürümleri mevcut. Ücretsiz olarak indirilebiliyor. İndirilmesinin ardından kurulumu öncesinde sizden hem telefon numaranıza gelen doğrulama kodunu girmenizi hem de 4 haneden oluşan bir giriş parolası belirlemenizi bekliyor.

Uygulama, kısa süre göründükten sonra silinen fotoğraflar ve herhangi bir konuşmanın sunucularda saklanmadığı garantisi ile gizlilik yönünün altını çiziyor. Gazeteciler, aktivistler ve ağırlıklı olarak risk grubundaki işlerde çalışan kimseler tarafından kullanılıyor. iOS'de Signal Private Messenger, Android'de ise Signal - Gizli Mesajlaşma adıyla bulunuyor. Uygulamayı iOS cihazınıza indirmek için burayı, Android için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.