PlayStation 5 DualSense özellikleri ve fiyatı

PlayStation 5 DualSense özellikleri ve fiyatı

Yayınlanma:
PlayStation 5 DualSense özellikleri ve fiyatı

PlayStation 4 2013'te piyasaya sürüldüğünde DualShock 4, oyuncular ve geliştiricilerden şimdiye kadarki en iyi PlayStation oyun kolu olduğu ve "paylaş" düğmesi gibi ileriye dönük özellikleri tanıttığı için birçok olumlu geri bildirim almıştı. Bu da zamanla insanların aklına başka bir soru getirdi: "Daha iyisi nasıl olur?" Sony bu soruyu en iyi şekilde yanıtlayabilmek için DualShock 4'ün sevilen özelliklerini olduğu gibi bırakarak, bazı yeni işlevsellik özellikleri ve gelişmiş bir tasarımla karşımıza çıktı.

Gelin PlayStation 5 DualSense özelliklerine biraz daha yakından bakalım. Sony, DualSense’in şarj edilebilir pili için güçlü bir pil ömrü sağlamakla birlikte, oyun kolunun ağırlığını da mümkün olduğunca azaltmayı başardı. Ayrıca yayınlanan fotoğraflara bakıldığında DualShock 4'te yer alan "paylaş" tuşunun eksikliğini görmüş olabilirsiniz. Fakat endişelenecek bir şey yok. Sony, "paylaş" düğmesi yerine "oluştur" düğmesi ekleyerek oyuncuların içeriklerini dünyayla paylaşmasında yeni bir akım başlatıyor. Henüz tam olarak nasıl olduğunu bilmesek de, lansman yaklaştıkça daha fazla şey öğreneceğiz.

Ayrıca DualSense, insanların kulaklığa ihtiyaç duymadan arkadaşlarıyla kolayca sohbet edebilmesi için yerleşik bir mikrofon da içeriyor. Kısa konuşmalar için oldukça ideal olsa da uzun soluklu sohbetlerde kulaklığa ihtiyaç olacağını da belirtmek gerekiyor. Sony, DualSense ile ilgili yaptığı açıklamada hedeflerini, oyuncuların PlayStation kutusunu açar açmaz kendilerini oyun dünyasında hissetmelerini sağlamak olarak belirtiyor. PlayStation 5 DualSense fiyatı ise henüz net olarak belli değil. Fakat PS4'ün oyun kolu DualShock 4'ün 50 Dolar civarında olduğunu düşündüğümüzde DualSense'in biraz daha pahalı olacağını söyleyebiliriz. Tahminlere göre DualSense 70 Dolar gibi bir fiyatla alıcı bulacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.