En İyi Orijinal Senaryo Oscarı'nı Kazanan Manchester by the Sea Eleştirisi

2017 En İyi Özgün Senaryo Oscarı'nın sahibi Manchester by the Sea eleştirisi... Güçlü oyunculuk performansları ve senaryo tutarlılığı ile dikkat çekiyor...

Yayınlanma:
En İyi Orijinal Senaryo Oscarı'nı Kazanan Manchester by the Sea Eleştirisi

Bazen ‘basit’ diğer her şeyi alt edebilir. Gösterişten ve şaşadan uzak, sadece konu odaklı, aslında biraz Akdeniz filmlerini anımsatan Manchester by the Sea, 2017 En İyi Orijinal Senaryo Oscarı'nın sahibi. Konusu itibarıyla sürprizler içeren bir yapım, dikkat edin sürprizlerle dolu değil, birçok yönden aşırılık sınırının kenarına dahi uğramıyor. Dengeli ve dingin oluşu, belki de Oscar Ödülü sahibi oluşunun kilit noktalarında.

Manchester by the Sea, En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nı kazanan Casey Affleck’in canlandırdığı Lee Chandler etrafında gelişiyor. Filmde diğer öne çıkan isim de genç Ben O’Brien tarafından canlandırılan Patrick. Filmin konusu hayatın kırılma anları, bu anların yarattığı ‘vurucu’ değişimler, inişler, evli çiftlerin birbirlerinin hayatının seyrine dair etkileri, ergenlik çağı, insan ilişkileri gibi temeller üzerinden şekilleniyor.

Manchester by the Sea'deki roluyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanan Casey Affleck...

Filmde güçlü oyunculuk performanslarının yanı sıra senaryonun tutarlılığı, sade ama etkileyici öğeleri ve çok yoğun biçimde izleyicisini diğer sahneye yönelten etmenlerle sarılı oluşu dikkat çeken ayrıntıları arasında yer alıyor. Filmdeki yangın sahnesinde gözlerin dolmaması olanaksız örneğin, buradaki oyunculuk performansı birçok ödülün kilit dakikaları…

Ayrıca spektaküler buzluk sahnesi, tuhaf ama bir süre sonra karakteristik hal alarak kabul gören ilginç tartışamalar, kavgalar, kız arkadaşlarla yaşanan eğlenceli, biraz da sevişme sahneleri, vb anlar derken izleyiciyi sürekli bir akış bekliyor. Belki de dengeli ve dozunda akıcı şeklindeki iki öğe Manchester by the Sea için tanımlayıcılar arasında sayılabilir.

Aynı zamanda bir diğer Oscar Ödüllü isim Ben Affleck’in kardeşi olan Casey Affleck, senaryoyu uç noktalarda benimsemiş oyunculuğuyla çarpıcı bir performans sergiliyor. Bu önemli ödülün, En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ının vurdulu, kırdılı, aksiyon dolu filmlerdeki isimlere gitmek zorunda olmadığını bir kez daha gösteriyor adeta. Spoiler konusuna da dikkat ederek sunduğumuz bu kısa eleştiri yazısının sonunda sizlere ilginç bir 2 saat yaşatacak filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Özellikle Fransız filmlerine ilgi duyanlar, sinema öğrencileri - profesyoneller, film meraklılarına tavsiye ediyoruz. Aksiyon filmi ya da macera meraklıları için pek de iyi bir seçim olamayabileceğini de belirtiyoruz. Şimdiden iyi seyirler.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.