Apple, iPad tasarımında önemli bir yeniliğe gidiyor

Apple yeni iPad modellerinde ilginç bir tasarım değişikliğine gidiyor. Şirket kullanıcı trendlerini takip ederek gelecek modellerde bazı tasarım dokunuşlarında bulunacak.

Yayınlanma:
Apple, iPad tasarımında önemli bir yeniliğe gidiyor

Apple tablet serisi iPad modellerinde bir tasarım değişikliği gerçekleştirecek. Bu ay piyasaya çıkan yeni iPad Pro cihazlarıyla ilgili üç üst düzey Apple çalışanı tarafından yapılan konuşmada, yeni iPad'lerle ilgili ilginç bir değişikliğin vurgusunu yaptı.

Bilindiği gibi iPad cihazları, arkasında yer alan Apple logosunu dikey bir görünümde sergiliyor. Fakat cihazlar genellikle kullanıcılar tarafından yatay olarak kullanıldığı için bu tasarım modeli tutarsızlık içeriyor. Bu durumda şirket Apple logosunu daha görünür bir hale getirmek için böyle bir değişiklik üzerinde çalışıyor.

Her yeni iPad modelinde tasarım açısından küçük de olsa bazı dokunuşlarda bulunan şirket, yeni iPad Pro ve iPad Air cihazlarında da bunu gerçekleştirdi. Cihazın ön kamerası yatay olarak yerleştirildiğinde üst tarafta görünecek şekilde, ürünün sağ kısmının daha uzun olan kenarına kondu.

Yeni iPad modellerinde Apple logosu yatay kullanılacak

Apple'ın ürün tasarımcısı Molly Anderson kritik bazı açıklamalarda bulundu. Anderson'un açıklamalarına göre gelecekte karşımıza çıkacak iPad modelleri, arka tarafta yatay bir şekilde yerleştirilmiş Apple logosu taşıyacak.

ipad.jpg

Şirketin bir süredir bu konuda düşündüğünü ifade eden tasarımcı, iPad'lerin geçmişte daha çok dikey olarak kullanılsa da günümüzde genellikle yatay modda tercih edildiğini ifade etti.

Apple aslında yazılım noktasında bu değişikliği zaten gerçekleştirmişti. iPadOS 14.5 güncellemesi ile birlikte iPad'lerin açılışında görünen Apple logosu yatay gösterilmeye başlandı. Şimdi ise şirket güncel kullanıcı trendlerini takip ederek cihazın arka kısmındaki logosunu da yatay hale getirmeyi ve daha tutarlı bir estetik görünüm sağlamayı planlıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.