Microsoft, Internet Explorer’ı Sonlandırıyor! 2021’de Explorer Olmayacak!

Microsoft, 2021 yılında Internet Explorer’ı sonlandıracağını açıkladı. Bir dönemin en çok kullanılan tarayıcılarından olan Internet Explorer artık destek alamayacak.

Yayınlanma:
Microsoft, Internet Explorer’ı Sonlandırıyor! 2021’de Explorer Olmayacak!

Uzun yıllar umut besleyen Microsoft, beklentileri karşılamayınca Internet Explorer’ı sonlandırma kararı aldı. Tarayıcılar konusunda şansı yaver gitmeyen teknoloji devi, Chromium tabanlı Edge tarayıcısı ile deyim yerindeyse küllerinden yeniden doğdu. Dev teknoloji şirketi Microsoft, geçtiğimiz aylarda Chromium tabanlı internet tarayıcısı Edge’i kullanıma sunmuştu.

Şirket blog arayıcılığı ile yapılan paylaşımda Internet Explorer 11’in, 17 Ağustos 2021’den itibaren desteklenmeyeceği duyuruldu. Microsoft Teams için ise daha erken bir vakitte desteklenmeyecek olan Explorer’ın sonlandırılma tarihi ise 30 Kasım 2020 olacak.

Chromium Tabanlı Olmayan Edge De Sonlandırılacak

Chromium tabanlı olmayan Edge ve Internet Explorer hali hazırda çok küçük bir kitleye hitap ediyordu. Chromium tabanlı olmayan Edge ise 9 Mart 2021’den sonra tehditlere karşı savunmasız olacak. Tarayıcıların güncelleme almamasıyla beraber zararlı yazılımların güvenliği delip geçecek. Bu durum kullanıcılara büyük sorunlar yaşatabilir. Bu nedenle şirket yeni Chromium tabanlı Edge tarayıcısını güncelleyeceğini dile getirdi. Internet Explorer'ın sonlandırılmasıyla beraber bir devir de sona erecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.