SpaceX Projesi Starlink’ten İki Rekor Birden!

SpaceX Projesi Starlink’ten İki Rekor Birden!

Yayınlanma:
SpaceX Projesi Starlink’ten İki Rekor Birden!

SpaceX Projesi dün başarıyla gerçekleştirdiği görev ile iki rekor birden imza attı. Bu defa rekorun baş aktörü Falcon 9 roketi oldu. Elon Musk’ın çılgın projesi Starlink, dünya yörüngesine uydu göndererek hızlı ve güvenilir bir internet erişimini sağlamak amacıyla şirket tarafından başlatılmıştı. Dün SpaceX şirketi, Falcon 9 roketi ile 58 uyduyu yörüngeye oturtmayı başardı. Ancak rekor, uyduların yörüngeye oturtulmasının başarılması değildi.

Falcon 9 roketi 18 Ağustos tarihinde 6. Kez havalanarak ilk rekorunu kırmış oldu. Bu rekor ile birlikte Falcon 9 en çok fırlatılan roket unvanını aldı. Bu unvanı almasındaki en büyük etken ise roketin tekrar geri dönebilmesi. İkinci rekor ise Falcon 9 roketinin 6. kez dünyaya geri dönmeyi başarmasıyla kırıldı. Dünya yörüngesine 58 uyduyu yerleştiren roket daha sonra dünyaya dönüşünü başarıyla tamamladı.

Roket, SpaceX’in okyanusta bulunan ‘Of Course I Still Love You’ adlı gemisine inmeyi başardı. Böylece Falcon 9 roketi ve SpaceX şirketi bir günde iki rekor birden kırmış oldu. Geçtiğimiz günlerde ise SpaceX şirketinin sahibi Elon Musk dünyanın en zengin ilk beş kişisi arasına yerleşmişti. Aralarında Amazon’un CEO ve kurucusu Jeff Bezos’un başı çektiği listede Musk 4. sırada yer aldı. Elon Musk’ın artan servetine en önemli katkı sağlayan girişimlerinden biri de SpaceX şirketinin Starlink projesi oldu.

İlgili Haberler
Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.