Oppo Enco W31 Detaylı İncelemesi
Oppo, Türkiye pazarına giriş yaptıktan sonra gerek kendi markasını taşıyan modelleriyle, gerek kendisine bağlı “realme” alt markası ile adından oldukça fazla söz ettiriyor. Çin haricinde Hindistan ve Türkiye pazarlarında oldukça ciddi kitlelere ulaşmayı başaran markanın son dönemde giyilebilir teknolojiye her zamankinden daha çok yatırım yaptığını görüyoruz. Bugün bu ürünlerden bir tanesini; Türkiye’de hâlihazırda satılan Oppo Enco W31 kablosuz kulaklığı inceleyeceğiz.
Tasarım
Oppo Enco W31, siyah ve beyaz olmak üzere iki ayrı renk seçeneğiyle geliyor. Tasarım olarak Apple’ın Airpods Pro modelini andırdığını söyleyebiliriz. Ağırlığı neredeyse hissedilmeyen kulaklığın kutusundan üç farklı boyutta (S,M,L) kulak içi silikonların çıktığını belirtelim. Oppo Enco W31’in şarj istasyonunu barındıran saklama kutusu ise oldukça şık görünen yuvarlak bir yapıda tasarlanmış. Kutunun arka tarafında bir adet USB Type-C girişi yer alıyor. Kulaklığın yanında bir USB Type-C kablo çıktığını ve hangi renk alırsanız alın kablonun beyaz geldiğini söylemeliyiz.
Özellikler
Oppo Enco W31 7mm sürücülerle donatılmış. Premium segmentteki ürünleri aratmayacak biçimde kulaklıkların dışarı bakan sırt düzeyleri, dokunma hassasiyetine sahip bir yüzeyle kaplanmış. Dokunmayı algılayan yüzeyleri kullanarak sonraki şarkıya geçmek, sesli asistanı aktif etmek ve kulaklık modları arasında geçiş özelliklerini kullanmak mümkün. Yeri gelmişken; Evet bu kulaklıkta iki ayrı ses modu bulunuyor ve dilediğiniz anda sol kulaklığa iki kez dokunarak modlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.
Bu modlardan bas modu, adından da anlaşılacağı üzere daha bas yoğunluklu bir ses performansı sunarken, standart mod daha temiz sesler sunuyor. Biz bu modlar arasında bas modunu kullanmaktan daha çok keyif aldık; tıpkı diğer pek çok Oppo Enco W31 kullanıcısı gibi… Kulaklıkta aktif gürültü engelleme özelliği bulunmasa da Oppo tarafından birden fazla mikrofonla sağlanan pasif gürültü engelleme özelliği mevcut. Kulaklığın telefon konuşmaları sırasında kesilme / kopma gibi problemler yaşamadığını, sesin oldukça iyi kalitede ve canlı bir şekilde iletildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Pil ömrü
Oppo Enco W31 her iki kulaklığının içerisinde 25’er mAh gücünde bataryalar barındırıyor ve bu da kulaklığın tek seferde 3,5 saat civarı çalışabilmesini sağlıyor. Kulaklığa ait saklama kutusu aynı zamanda bir şarj istasyonu görevi görüyor. Bünyesinde 350mAh ekstra batarya taşıyan bu kutuyla beraber kulaklıklarınızı elektrik kaynağına ihtiyaç duymadan yaklaşık 15 saat süresince kullanabilirsiniz.
Bu kullanım süresinin, sizin ne kadar yüksek sesle müzik dinlemeyi sevdiğinize göre değiştiğini unutmayın. Şunu söyleyebiliriz ki normal kullanımlarda; işe veya okula giderken şarj problemiyle karşı karşıya kalmıyorsunuz. Kulaklığın kutusuyla beraber sıfırdan tam şarja ulaşma süresi 2,5 saat civarında. Ancak kulaklıklarınızı kutusuna koyup da kutudan şarj etmek istediğinizde oldukça kısa sürede şarj olabildiklerini gözlemledik. Bir yemek molası, duş molası ya da yarım saatlik bir kitap okuma arasında kulaklıklarınızı kutusuna koyun ve bu sürenin sonunda ciddi bir kullanım süresine kavuştuklarını göreceksiniz.
Bağlantı
Oppo Enco W31, Bluetooth 5.0 teknolojisini destekliyor. Bu durumun Bluetooth 4.2’ye göre elbette avantajları bulunuyor. Her şeyden evvel, bağlantının stabil durumunu hiç kaybetmediğini gözlemledik. Oyunlardaki gecikmesi ise oldukça düşük. Şarj kutusu üzerinde bir adet Type-C portu bulunuyor ve kulaklığı bu giriş aracılığıyla kutusundan çıkan Type-C kabloyu kullanarak şarj edebiliyorsunuz. Kutudan çıkan Type-C kablosunun oldukça kısa olduğunu söylemeliyiz. Son olarak telefondan ne kadar uzakta kulaklık hâlâ bağlı kalabiliyor derseniz, teknik sınırların gayet üzerinde kullanıma izin veriyor. Sıklıkla kulaklık kulağınızdayken telefonunuzu uzakta unuttuğunuzu hissetmiyorsunuz bile...
Fiyat ve Çeşitli Bilgiler
Oppo Enco W31 şu an 499TL ile 599TL arasında farklı fiyat etiketleriyle satılıyor. Gerek tasarımıyla, gerekse yapabildikleriyle gayet başarılı bir kablosuz kulaklık. Değişen döviz kurunun da etkisiyle, kulaklığın fiyatının ikinci defa insanları düşünmeye sevk ettiğini görebiliyoruz. Size önerimiz, piyasadaki alternatifleriyle mutlaka karşılaştırmalı ve ondan sonra karar vermelisiniz. Kulaklığın bize göre tek olumsuz yanı, dokunma yüzeylerini kullanarak şarkı değiştirmek ve modlar arasında geçiş yapmak çok da kolay değil. Dokunma hassasiyeti olan yüzeyler hafif dokunmaları algılamaktan çok, biraz daha sert bir şekilde tıklamayı istiyor.
Alışması biraz zaman alıyor fakat bir kez alıştıktan sonra pratiklik kazanıyorsunuz. Son olarak tek kulaklığı çıkardığınızda müzik otomatik olarak duruyor ve çıkardığınız tek kulaklığı geri taktığınızda müzik çalmaya devam ediyor. Bu sayede ses kontrolcülerinin eksikliğini büyük ölçüde hissetmiyorsunuz. Ne dersiniz, sizce Oppo Enco W31 bu fiyat segmentine uygun özellikler sunuyor mu? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.