Asus ZenFone 3S Max İncelemesi
"Bütçeye uygun akıllı telefon oyunu" yeni ve güncellenmiş yonga setlerinden maksimum performansı elde etmeye çalışan akıllı telefon üreticileriyle kızışıyor ve kullanıcıları "tavlamak" adına, ortalama pil ömrünün üzerinde performans gösterilebilmesi için çalışılıyor. Asus Zenfone 3S Max inceleme yazısında bu telefonun vaat ettiği özellikleri inceleyeceğiz.
Asus ZenFone 3S Max'in Genel Görünümü ve Hissiyatı
Asus, ZenFone 3S Max'ı iki renkte piyasaya sundu; ve seçenekleri “Siyah” ve "Altınsı Kum Rengi” olarak adlandırdı. İncelemek için temel aldığım telefonunun, altından ziyade daha çok kuma benzediğini doğrulayabilirim. Fakat yine de "kum" gibi doğal bir formdan ziyade, alışılmadık derecede "cırtlak" bir yapaylığa sahip sevimsiz bir renk olduğunu düşünüyorum. O nedenle, çiğ bulduğum bu seçeneğe kıyasla, çoğu kişinin daha nötr olan koyu rengi tercih edeceğinden eminim.
Rengini bir yana bırakacak olursak, beni asıl şaşırtan bu telefonun verdiği "ağırlık" hissiyatı oldu. İnceleme yapan hemen herkes aynı şeyden bahsetmiş. Gerçi öne çıkan özelliklerinden başlıcası olarak, büyük bir 5000mAh pil barındırdığını düşünürsek, Asus ZenFone 3S Max'in ağır ve tıknaz olması kullanıcısı için bir sürpriz olmayacaktır.
Büyüklüğü ve orantıları son trendlere göre biraz "demode" olmasına sebep olsa da, vaatlerini yerine getirmesi hususunda Asus ZenFone 3S Max'ten beklentisi olan çok kişinin olduğuna şüphe yok. Cam ön panelin kenarları son derece ustaca yuvarlatılmış ve ana kaide eğri bir geometriyle devam ediyor. Bu, telefonu yalnızca avucunuzda tuttuğunuzda değil, aynı zamanda kulaklarınıza dayadığınızda da rahat kullanabilmeniz demek...
175 g bugünün telefonlarının çoğundan daha ağır, ancak kullanımda çok fazla yorulacağınız da söylenemez. Görünüşü Asus ZenFone 3S Max'in en büyük gücü olmayabilir, ancak bu telefonun yapım kalitesinden hiç şüphe yok. Özellikle fiyatı dikkate alındığında çok sağlam ve çok iyi inşa edilmiş hissiyatı veriyor. Telefonla birlikte, iri bir 2A şarj aleti, bir USB kablosu ve üç farklı boyutta kauçuk kulak ucuna sahip giriş seviyesi bir kulaklık seti alacaksınız.
Asus ZenFone 3S Max'in Genel Özellikleri ve Yazılım
Bu telefonun tanımlayıcı ve öne çıkan özelliğinin pil olduğunu zaten biliyoruz, bu nedenle teknik özelliklerde olağandışı bir şey beklemiyoruz. İşlemci, 1.5GHz'e kadar dört çekirdekli ve 1GHz'e kadar dört çekirdekli MediaTek MT6750. Bu işlemci, LTE özellikli bütçe dostu telefonlar için özel olarak tasarlanmış ve VoLTE, hızlı şarj etme (MediaTek'in kendi PumpExpress 2.0) ve nispeten güçlü olan Mali-T860 MP2 GPU'yu içeren modern standartları destekliyor. Asus ZenFone 3S Max'in ekranı 5,2 inçlik 720x1280 boyutlu bir panele saghip ve büyük, HD ekranlı telefonlar için bu fiyat aralığına yönelik nadir özellikler sunmuyor. Fakat netlik bakımından günlük işler için yanlış ya da yetersiz olan bir olumsuzluk mevcut değil.
3GB RAM ve 32GB depolama alanına ek olarak microSD desteğiyle, 2 TB'a kadar deploma alanını artırabilme şansınız var. Telefon Wi-Fi 802.11b / g / n, Bluetooth 4.0, GPS ve LTE Cat 4'ü destekliyor. Yazılım konusunda Asus, donanım konusundaki sadelik ve güçten gelen marifetlerini pek gösteremiyor. Önemsiz ve "spammy" uygulamaları telefona dolduran Asus, neden Samsung'a yönetilen eleştirilerden zerre ilham almıyor bilmiyorum. Örneğin ZenCircle adında, hiç kimsenin Instagram yerine kullanmayacağı bir knockoff var. ZenTalk, bir çeşit pazarlama blogu...
ZenFone Care, ZenFit, Mobil Yönetici, Temalar, Galeri, MyAsus Servisi, Fotoğraf Kolajı, MiniMovie, Hızlı Not, Daha Sonra Yapın, ve Asus Webstorage gibi hali hazırda ünlü üçüncü parti yazılımların domine ettiği ikame uygulamalar mevcut. Üçüncü parti uygulamalarda ise Facebook, Facebook Messenger, Instagram ve Go2Pay var. Şu ünlü “pil ömrü” meselesine gelecek olursak; bunun için çeşitli platformların farklı ve tarafsız testlerine bakmak lazım. Hepsini ele alıp kendi deneyimimle kıyasladığımda gördüğüm şey şu; bu telefonu kullanmaya başladığınızda, bataryanın alıştığınız hızda boşalmadığını göreceksiniz.
Bir sürü video izlendikten, kamera ile çekim yaptıktan ve oyun oynadıktan sonra bile, telefonunuzu ertesi öğleden sonraya kadar şarj etmek zorunda kalmıyorsunuz. Hatta, eğer kullanımınızı tipik ofis tipi alışkanlıklara çevirirseniz (yani oyun, video, eğlence yok, bol bol yazışma ve konuşma var) bunu iki tam güne uzatabileceğinizden emin olabilirsiniz. Fakat ilginç bir şekilde, HD video loop testine giren Asus Zenfone 3S Max; 4100mAh pil içeren ZenFone 3 Max (ZC553KL) ve Xiaomi Redmi Not 4'ün gerisinde kalarak 12 saat 33 dakika sonra kapanmış. Bu da telefonun şarjdayken ve oyun oynarken biraz fazla ısınmasının tesadüf olmadığını gösteriyor.
Asus ZenFone 3S Max İnceleme Yazısında Son Söz
Asus ZenFone 3S Max, kendisinden çok kısa bir süre önce piyasaya sürülen ZenFone 3 Max modellerinin arasında yer aldı. Bu durum, Asus'un ürün gamı diziliminde biraz karışıklığa sebep oluyor. Birbirine yakın özellikler barındıran aile üyelerinin arasında, ilk bakışta tercih yapmak zor gelebilir. Üstelik Samsung’un Galaxy ailesinde olduğu gibi alt kollara belirgin şekilde ayrılan bir yapılanma da yok. Açıkçası Asus’un bu anlamdaki pazar stratejisini anlamak güç. Sadece "daha fazla pil ömrü" için tercih edilir mi bilinmez; ama Asus ZenFone 3S Max fiyat açısından aynı segmentteki iki büyük rakibi Xiaomi Redmi Note 4 ve Huawei Honor 6X'ya göre daha "erişilebilir" olduğu için belki biraz daha şanslı olabilir.
Artılar:
- Rahat, yumuşak bir kullanım deneyimi sunan oval köşeler.
- Uzun ve dayanıklı pil ömrü.
- Fiyat aralığına göre kaliteli gövde ve malzeme yapısı.
Eksiler:
- Kısıtlı renk seçenekleri.
- Günümüz standartlarından daha ağır ve hantal gövde.
- Arayüz daha iyi olabilirdi.
Yazar: Emel Bilge Çınar
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.