Samsung Gear S3 Frontier İncelemesi

Samsung Gear S3 iki versiyonla geldi; Gear S3 Frontier ve Gear S3 Classic, bu modellerden Frontiler’ı test merkezimizde ağırladık…

Yayınlanma:
Samsung Gear S3 Frontier İncelemesi

Samsung, akıllı saat segmenti açısından ele alındığında öncü markalardan biri. Gear serisi üzerinden sunulan modelleri ile yaklaşık olarak her sene bir model ve model üzerinden gelen varyasyonlarla potansiyel kullanıcıların karşısına çıkıyor. Konunun 2016 ayağı Gear S3. İki ayrı versiyon halinde geldi; Gear S3 Frontier ve Gear S3 Classic, bu modellerden Frontier’ı test merkezimizde ağırladık.

Samsung Gear S3 Frontier Tasarımı

Öncelikle cihaz, son derece şık bir kutu içerisinde geliyor. Kutusundan şarj ve veri transferi aksesuarları, belgeler ve bir de kordon çıkıyor. Gear S2’de iki ayrı uzunlukta gelen kordonlardan birinden feragat edilmiş. Cihaz, ilk bakışta ‘iddialı’ ve ‘güven veren’ bir intibanın önünü açıyor. Gear S2’ye kıyasla Gear S3 Frontier’ın ekran boyutu çok az büyüdü, ancak gerek kordonun giriş kısmındaki tasarım, gerekse saat ekranını çevreleyen metal çerçeve ile çok daha büyük görünüyor.

Önceki yıllardaki ‘unisex’ görünümün de büyük ölçüde terk edildiği dikkatlerden kaçmıyor, yeni Gear S3 Frontier bazı kadınların da ilgisini çekecektir ama büyük ölçüde bir erkek saati. 46 x 46mm en/boy ölçülerine sahip, kalınlığı 1.3 cm seviyesinde. Ağırlığı sadece 63 gram; boyutlarına göre hafif bir akıllı saat. Kontrol tuşları ve şık görünümü ile tasarımı geçer not alıyor. İlginç bir detay olarak kayış klipsi, Samsung ve anlaşmalı üreticilerin kayışlarının yanı sıra diğer kayış modelleriyle de uyumlu. Böylelikle eski saatlerinizin kayışları ya da beğendiğiniz başka kordonları takabilirsiniz.

Samsung-Gear-S3-frontier

Teknik detaylar ve kullanım

Tizen işletim sistemiyle gelen Samsung Gear S3 Frontier modelinde 1.3 inçlik Super AMOLED ekran bulunuyor. 360 x 360 piksel çözünürlüklü ekranı, kılcal çizilmelere karşı dayanıklı. Ekranı sürekli açık şekilde, harekete duyarlı olduğu için yönünüze göre konumlanıyor. Tüm bu ekran özelliklerine karşın şarj dayanıklılığı hiç fena değil. 4 GB dahili depolama kapasitesi, 768 MB RAM bulunuyor.

Hafızasını artırmak maalesef mümkün değil.. Akıllı saatte 802.11bn WiFi standardı kullanılmış, Bluetooth 4.2, GPS, NFC ve Samsung Pay özellikleri de diğer öne çıkanlar arasında. Radyosu, USB portu ve 3.5 mm jack girişi mevcut değil. Bluetooth kulaklıklar üzerinden müzik dinleme deneyimi sağlayabiliyorsunuz. Kamerası bulunmuyor, ancak fotoğraf görüntüleme yapabiliyorsunuz. WPC kablosuz şarj, sesle kontrol gibi özellikleri de bulunuyor. Pili 380mAh kapasiteli ve yaptığımız testlerde 70 saat şarj dayanıklılığı sonuçlarına ulaşıldı.

Samsung’un akıllı saatinin, mobil hayata çeşitli artı değerler kattığını belirtmek mümkün. Bildirimleri akıllı saatte görmek, çeşitli uygulamaları kullanmak, sosyal ağlarda gezinmek, spor odaklı çok sayıda veriyi sürekli sizi takip edecek şekilde yanınızda taşımak gibi birçok özelliği bir arada sunuyor Gear S3 Frontier. Ayrıca 5 günü bulan şarj dayanıklılığı ve su geçirmezlik (1,5 metre derinlikte 30 dakika süre sınırlarıyla) özellikleriyle de uzun süre, üstelik güvenle ‘mobil kalmayı’ sağlıyor.

Artılar Ekran Tasarım Şarj dayanıklılığı NFC Samsung Pay Pratik kullanım Sesli komut.

Eksiler Tek renkli kasa Kamera yok Kulaklık girişi yok 802.11ac WiFi olabilirdi.

Yazar: Kaan Arlı

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.