Sony Xperia Z5 Compact İncelemesi

Sony Xperia Z5 özellikleri, tasarımı, teknoloji detayları ve kapsamlı analizleri ile karşınızda…

Yayınlanma:
Sony Xperia Z5 Compact İncelemesi

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonları ile uzun yıllardır teknoloji mağazalarında konumlanan Sony’nin iddialı modellerinden biri olan Xperia Z5 Compact inceleme konuğumuz oldu. Cihazın detaylarını mercek altına aldık, hangi yönlerinin öne çıktığını ve eksi taraflarını ele aldık. Öncelikle Xperia Z5 Compact’in tasarımına dair unsurlara bakacağız…

Sony Xperia Z5 Compact Tasarım

Akıllı telefon, ilk intiba olarak enerjik ama bolca plastik malzemeyle geldiğine de şüphe yok. Özellikle pembe rengiye sanki çocuklar için üretilmiş bir oyuncak gibi görünüyor, siyah ve beyaz renklerde ise algısal etkileri biraz daha oturaklı hal alıyor. Kalın bir model, ekran çerçevesi, gerek alt gerek üst ve yanlarda da kalın bir tasarımla geliyor.

Ürünün kompakt yapısının tek nedeni ekranının küçük oluşu, bunun haricinde iri yarı ve şişman bir cihaz görünümü söz konusu. Açıkçası Sony’nin önceki nesil Xperia Z serisi modellerinden de pek bir farkı olmaması negatif puan aldığı noktalar arasında. Detaylara gelindiğinde ise ürünün ön yüzünde selfie kamerası, yanında Sony logosu ve ekran bulunuyor. Burada herhangi bir fiziksel buton yer almıyor. Sağ yanında aynı zamanda parmak izi sensörü de bulunduran açma-kapama tuşu, ses kontrolleri ve deklanşör vazifesi gören buton yer alıyor. Solda ise hafıza kartı ve SIM girişinin sağlandığı kapak var. Kapa çekilerek açılıyor ve SIM kartı kolaylıkla takıp çıkarıyorsunuz.

Burada bir de ip bağlama kısmı konumlandırılmış, telefonunu ipe bağlayıp kolunda taşımak isteyenler için yapılmış bir incelik. Son derece az kişi tarafından kullanılacak bir özellikten başka bir şey değil aslında. Arka yüzde ise kamera, yanında sarı renkteki flaş ve ürün rengiyle aynı tonda bir diğer Sony logosu daha görünüyor.

sony-xperia-z5-compact-teknoloji-turu-incelemesi-4

Cihazın tasarım açısından oldukça kötü olduğunu belirtmek gerekiyor. İncelik ya da zerafetten söz edilemiyor, ancak enerjik ve genç işi bir model olduğunu düşünmek mümkün. Profesyonel hayatta ya da ileri yaşta kimseler için çok da ilgi çekici olmayabilir bu tasarım argümanları. Sınıfta kalan tasarımını geride bırakıp teknik detaylarına gelelim…

Sony Xperia Z5 Compact Teknik özellikleri

Öncelikle Sony’nin bu modelde hız anlamında büyük iş başardığını belirtmekle başlayabiliriz. Cihaz, gerçekten hızlı ve multifonksiyonel. Aynı anda dilediğiniz kadar uygulama çalıştırın etkilenmiyor, hızlı bir işleyişle sizi etkilemeyi başarıyor. Ekranı canlı ve renkler muazzam derecede iyi. Dokunmatik hassasiyeti ideal seviyede. Arayüz kullanışlı. Kamerası günışığında çoğu muadilinden daha iyi. Gece çekimlerinde ise ortalama seviyelerde. Ön kamerası da tatmin edici. Video kalitesi gayet yüksek. Ayrıca kamera yazılımı da fonksiyonel. Ürünün pil performansı övgüyü hak ediyor. Günü rahatlıkla tamamlıyorsunuz. Gelelim teknik verilere…

sony-xperia-z5-compact-teknoloji-turu-incelemesi-2

Ürün 720 x 1280 piksel çözünürlüklü 4.6 inç ekrana sahip. Ekranının piksel yoğunluğu 323ppi. IPS tabanlı LCD ekran 16 milyon renkli. Snapdragon 810 işlemcisi, 2 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı, artırılabilir hafıza ve 2700 mAh pil kapasitesi diğer önemli özellikleri. 23 MP ana kamerası, 2160p video kaydına imkan tanıyor. Ön kamerası 5.1 MP ve 1080p video çekebiliyor. FM radyo, parmak izi okuyucusu, 802.11bn WiFi, Bluetooth 4.1, NFC, Hotspot diğer detaylar.

Suya dayanıklılığı

Android'li akıllı telefon; su ve toza dayanıklı ama ‘su geçirmez’ değil. Yani sıçrama ya da suyun altında çok kısa bir süre kalabilme özellikleri sunuyor. Sonuç olarak cihazın gerek fiyat, gerekse performans açısından iyi bir seçim olduğu çıkarımı tartışmalı. Teknoloji raflarındaki çok daha zarif modeller, yakın hatta daha düşük fiyatlarla satın alınabiliyor. Bu nedenle karar vermeden önce diğer modellere yönelik araştırma yapılmasını tavsiye ediyoruz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.