Sphero SPRK Edition Robot İnceleme

iOS cihazınızla kontrol edebildiğiniz eğlenceli mini-robot Sphero SPRK Edition Robot, tüm detayları ile mercek altında...

Yayınlanma:
Sphero SPRK Edition Robot İnceleme

Biz çocukken… diye başlayan milyonlarca cümle var. Taso’ydu, Ninja Kaplumbağalar’dı, sokakta futboldu, basketboldu. Konu robotlar olduğunda da elbette bazı hatıralar belirecektir; şu üzerine basınca etrafında dönen, kolunu hareket ettiren Voltran-vari robotları biliyoruz. Ancak devir değişti, artık akıllı telefonlarla yönetilebilen sayısız robot türü var. İşte bunlardan biri de Sphero SPRK Edition Robot. Test merkezimize bolca renk ve eğlence katan bu robota yakından bakacağız…

Öncelikle kutu içeriği bir hayli kalabalık; Sphero SPRK Edition Robot’un yanı sıra indüksiyon tabanlı şarj cihazı, adaptörler, saha notları, kalem, açıölçer de içeriğinde yer alıyor. Ayrıca bir de hızlı başlangıç kılavuzu var. Yüksekliği, genişliği ve kalınlığı aynı; yaklaşık 8 cm. Ağırlığı 181 gram, yani neredeyse bir akıllı telefon kadar. Saydam dış kısmı içerideki her şeyi gösteriyor, robotunuzun nasıl çalıştığını görebilmenize imkan veriliyor. Özetle içindeki çipler ve bazı komponentler görünüyor.

En nihayetinde ise sevimli ve minik bir robotla karşı karşıyasınız. Öncelikle bu robot, daha çok çocuklar için geliştirilmiş durumda. Konu bir miktar eğitim. Çocuklar; iPhone, iPad veya iPod touch’taki Sphero uygulamasıyla programladıkları denetimleri kullanarak kontrolü ele alıyorlar. Sphero’nun OVAL adı verilen, C-tabanlı özel diliyle yazılmış kodları temsil eden görsel bloklarla robota emirler verilebiliyor.

sphero-sprk

Çocuklar yazdıkları programla Sphero’nun parçalarının çalışma ve tepki verme biçimleri arasındaki bağlantıyı anında görebiliyor, böylece kod yazmaya ve STEM prensiplerine daha fazla ilgi duyabiliyorlar. Bu arada üzerindeki ışıklar da iOS cihazınız üzerinden ayarlanabiliyor. Kontrol sizin elinizde. Ben programlamayla ilgili değilim, sadece onu hareket ettirmek istiyorum derseniz de size kimse dur demiyor; daha temel şekillerde de kullanılabiliyor, örneğin komutlarla ilerliyor ve hızlanıp yavaşlıyor.

Pili lityum iyon özellikli ve 1 saat civarı şarj dayanıklılığı söz konusu. Şarj süresi ise maalesef 3 saat. Bu en önemli dezavantajı denilebilir. Bluetooth 2.0 desteğine sahip ve bu yönüyle akıllı telefonlarla entegre olup kullanılıyor. Tekrar altını çizmek gerekirse bir robot ve iPhone, iPad veya iPod touch’unuzdaki bir uygulamayla, oyun oynayarak robot teknolojilerini ve programlamayı öğrenmenize yardımcı oluyor. İnovatif ve modern bir oyuncak olarak değerlendirilebilir.

SPRK, hem her yaştan başlangıç seviyesindeki kişiler için yeterince basit, hem de ileri seviyedeki profesyoneller için yeterince sofistike. Binlerce çocuk eğlence ve keşiflerle geleceğini şekillendirirken, SPRK topluluğu da gittikçe büyüyor.

Artılar: Eğlenceli Eğitim odaklı Pratik Fiyat.

Eksiler Şarj dayanıklılığı.

Sphero SPRK Edition Robot nereden alınır? Apple Store'dan satın alabilirsiniz.

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.