Xbox One S İnceleme

Xbox One S ile ilgili; tasarımı, yenilikleri, oyunları ve öğrenmek isteyebileceğiniz her şey detaylı inceleme yazımızda!

Yayınlanma:
Xbox One S İnceleme

Xbox One S, Microsoft’un 2013 yılında attığı adımlarla; Sony’nin Playstation 4 konsoluna alternatif olarak geliştirdiği bir proje olarak adını duyurmuştu. Xbox ekibinin E3 2016 Microsoft Basın Konferansı’nda tanıttığı Xbox’in yeni modeli Xbox One S 2TB’lık formuyla ülkemizde, satışa çıkmıştı. Tasarımında tamamen yeni özellikler eklenerek zenginleştirilmiş konsol, donanımsal olarak Xbox One’da olmayan bir çok özelliği de barındırmaktaydı. İşte, Xbox One S ile ilgili; tasarımı, yenilikleri ve öğrenmek isteyebileceğiniz her şey!

Xbox One S Tasarımı: Daha ince ve zarif görünümlü

S etiketinin Xbox One’a getirdiği en büyük değişiklik, fiziksel olarak her yönden küçültülen boyutuydu. Yeni Xbox One S, orijinal konsoldan %40 oranında daha küçük bir boyuta sahip olarak karşımıza çıkmıştı. Ek olarak, Playstation 4’te olduğu gibi dikey olarak kullanılması mümkün kılınan Xbox One S, size yerden tasarruf sağlarken; robot beyazı rengi ile de gayet zarif bir görüntüye sahipti. Xbox One’ın arka kısmında karşılaşabileceğiniz Kinect port’un, yeni tasarımda kaldırılmasıyla boyutu küçülen Xbox One S’de Kinect kullanmak için ekstra bir adaptör satın almanız gerekiyordu.

XboxOneS

Tasarımın ön kısmında görebileceğiniz, konsola yeni eklenen IR (kızılötesi) portu, kumanda eşleştirme butonu, USB girişi yer alırken, arka kısımda da iki USB girişini daha görebilirdiniz.

Xbox One S: 4K Ultra HD uyumluluğu

Xbox One’da olmayan 4K desteği; Xbox One S ile Netflix ve Amazon Video da 4K Ultra HD kalitesinde sunulan Blu-ray filmleri Yüksek Dinamik Aralıklı Görüntüleme seçeneğiyle çevrimiçi oynatabilmenin yanında en gerçekçi ve en net görüntü kalitesini beraberinde getirmişti. 2016’nın en sık konuşulan konularından 4K Ultra HD desteği sağlayan cihazlar arasında bulunması Xbox One S’i, piyasada bulabileceğiniz en ucuz Ultra HD Blu-ray oynatıcı konumuna da getirmeyi başarmıştı.

xbox-one-s-hdr-blu-ray-tv

Tüm bunların yanında; Xbox One S ile gelen 4K UHD uyumluluğu, oyunlarda da kendini gösterdi. Daha zengin renkler, daha dramatik, karanlık ve aydınlık sahneler içeren görsellerle karşımıza çıkan Xbox One S; başta Forza Horizon 3 ve Gears of War 4 olmak üzere çoğu oyunu HDR olarak oynamanızı da sağladı. Tabii ki de tüm bu özelliklerden faydalanmanız için, 4K ve HDR desteği sunan bir televizyona ihtiyacınız vardı.

Xbox One S: Donanım ve özellikleri

4K HDR desteğinin yanında dikkat çeken bir diğer donanımsal özellik de Xbox One S’in, farklı depolama büyüklükleri ile karşımıza çıkacak olmasıydı. Piyasaya sürülmüş olan başlangıç versiyonunda olduğu gibi 2TB dahili sürücüye sahip Xbox One S’in 500GB ve 1TB özellikli versiyonları da farklı fiyat etiketleri ile gelecek aylarda raflardaki yerini sırayla aldı. Ayrıca, Xbox One’da olduğu gibi USB 3.0 bağlantısı kullanarak harici disk aracılığıyla veri alanınızı arttırabiliyordunuz.

Xbox One S: Yeni kablosuz Oyun Kumandası

xbox-s-wireless-controller

Yeni konsola ek olarak yenilenen kumandasıyla Xbox One S, size tamamen kablolardan bağımsız bir oyun deneyimi sunuyordu. Tutuşu konforlu tasarımı, hassasiyeti ve 5,5 metreye kadar geniş kablosuz kapsama alanı desteği ile oyun oynarken belirli bir alanda sabitlenmek zorunda kalmıyordunuz. Yeni oyun kumandası ayrıca; Bluetooth teknolojisi kullanarak, Windows 10 sistemli PC’ler, tabletler ve telefonlar üzerinden oynadığınız oyunları da kumanda etmenizi sağlıyordu.

Xbox One S: Oyunlar

xbox-one-s-uhd-4k

Henüz Gears of War 4, Forza Horizon 3 ve Scalebound’ın HDR özelliği ile oynanabilecek olduğu 2TB’lık Xbox One S’in, 1TB’lık ve 500GB’lık daha düşük yedekleme diskine sahip modelleri Madden 17 ve Halo'nun HDR desteği ile yayınlandı. Xbox One S, hali hazırdaki bütün Xbox One ve Xbox 360 kütüphanesindeki oyunları da oynatabiliyordu.

Xbox One S: Artıları

Tuğla görünümünden kurtulmuş, selefinden %40 daha küçültülmüş boyutu ile daha zarif ve az yer kaplayan; çok daha güçlü bir konsoldu. Çevrimiçi Ultra HD Blu-ray ve 4K destekli yayınları görüntüleyebileceğiniz konsol, piyasadaki diğer UHD ve 4K destekli oynatıcılara kıyasla daha ucuzdu. Xbox One S, video ve video oyunlarda da desteklediği HDR kontrast ile daha gerçekçi ve keyifli oyun deneyimi sunmasının yanında, yenilenmiş oyun kumandası da Bluetooth destekli tüm cihazlarda oyunlarınızı kumanda etmenizi sağlıyordu.

Xbox One S: Eksileri

Konsolun; 4K, Ultra HD Blu-ray ve HDR özellikleri sadece bahsedilen görüntü kalitesini destekleyen yeni nesil TV’lerde geçerliydi. Bu özelliklere sahip bir televizyon edinmeyi düşünmeyenlere, Xbox One’a yönelip, 2017 sonlarında satışa sunulan Project Scorpio’yu beklemesi tavsiye edilirdi.

diğer bir konumuz olan 4K TV Satın alırken dikkat edilmesi gerekenler yazımızı da keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.

Güncelleme: Xbox One S yerini 2020 yılında piyasaya çıkan Xbox Series S'e bırakmıştı. Şimdi de Xbox Series S taşınabilir modeli piyasada.

Yazar: Beril Koç

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.