HTC 10 İncelemesi

Yılın en önemli akıllı telefon modellerinden HTC 10’un tüm özellikleri, artıları-eksileri detaylı analizler eşliğinde karşınızda…

Yayınlanma:
HTC 10 İncelemesi

Tasarım:146 mm uzunluk 72 mm genişlik ve 9 mm kalınlık ölçülerinde. Ağırlığı 161 gram. Kalın ve biraz da ağır. Metal tasarımı ve detaylarıyla öncülü One M9’u anımsatıyor. Arka yüzünde kamera ve flaşı daha sofistike, ayrıca öndeki kamerası da gayet iddialı görünüyor. Ekran çerçevesinde bir miktar daha incelik olabilirdi. Kenarlardaki yuvarlatılmış hatlar hoş. Kulaklık girişinin üstte olması pek sevimli olmamış. Yukarıdan sarkan bir kablo, kimi kullanıcıların canını sıkacaktır. Alt kısımdaki USB portu ve hoparlör açıklıkları ise güzel görünüyor. Akıllı telefonun tasarımında kuvvetli izolasyon faktörü de altı çizilmesi gereken unsurlar arasında. HTC açıklamasında göre -20 derece soğuk ile 60 derece sıcaklık değerlerinde 168 saat boyunca çalışabiliyor.

Ekran: HTC 10’un ekranı 5.2 inç formunda. Yani Galaxy S7 ile iPhone 6s Plus arasında bir ekran büyüklüğü söz konusu. Sunulan çözünürlük çoğu güçlü rakibiyle benzer; 1440 x 2560 piksel. Bu adeta bir ‘amiral gemisi standardı’ oldu diyebiliriz. Kısa süreli kullanımımızda gördüğümüz kadarıyla ekranı gerek parlaklık, doygunluk, gerekse renklerin gerçekçi dokuları konusunda gayet iyi. Siyah, beyaz gibi zorlu renklerde dahi sonuçlar başarılı.

1460466345_HTC_10_G__m_____3V

Performans ve pil: İşlemci tarafında ise yine bir tür 2016 yüksek segmentli model standardı olan Snapdragon 820’yi kullanıyor. Bu işlemci ile Galaxy S7 ve LG G5’ten geri kalır bir yanı yok. 4 GB RAM, ürünün dikkat çekici detayları arasında. Grafik performansı ve hız son derece yüksek. İki ayrı depolama kapasitesi üzerinden geldiğini de belirtelim: 32 ve 64 GB olmak üzere tüketiciler tercih yapabilir. 16 GB artık yok. Ayrıca 200 GB’a kadar microSD desteği de bulunuyor.

Bu koşullarda 32 GB model, daha fazla ilgi çekecek gibi görünüyor. 3000 mAh pil kapasitesi ile gelen HTC 10, bu alanda da geliştirmelerde bulunmuş. Pil dayanıklılığının arttırıldığı kaydediliyor. Android 6.0.1 sürümü, 10’da önyüklü şekilde. En yeni nesil WiFi, Bluetooth standartlar, 4.5G uyumluluğunun yanı sıra BoomSound ses sistemi de öne çıkanlar arasında.

1460467152_7

Kamera: HTC 10, kamerası ile gayet iddialı. 12 MP arka ve 5 MP ön kamerası var. Otomatik odaklama ve kameranın açılma hızı inanılmaz. Bu alanlarda HTC, çok iyi iş çıkarmış. Ana kameranın yanı sıra ön kamerasında da optik görüntü sabitleme teknolojisi bulunuyor. Özellikle hareketli anlarda selfie çekmekten hoşlananlar için muazzam bir artı bu. f/1.8 diyafram açıklığına sahip cihaz, bu sayede düşük ışık koşullarında dahi çok net fotoğrafların önünü açıyor. Ayrıca RAW formatta fotoğraf da çekilebiliyor, görselleri bilgisayara atıp Photoshop üzerinden düzenledikten sonra Instagram’da paylaşan fenomenlerin ilgisini çekebilir. Arka kamerasında 30fps hızında 2160p video kaydı gerçekleştirilebilen modelin kamera detayları arasında diyafram açıklığı da önemli.

Artılar: Performans Kamera Ses kalitesi Android Marshmallow Güçlü izolasyon.

Eksiler: Kulaklık girişi altta olabilirdi Fiyat.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.