Hometech Elite Tab 9.7 Retina Testte!

Büyük ekranı ile dikkat çeken bütçe dostu tablet Hometech Elite Tab 9.7 Retina’yı test merkezimizde ağırladık…

Yayınlanma:
Hometech Elite Tab 9.7 Retina Testte!

Ekonomik fiyata sahip büyük ekranlı tablet satın almayı planlayan kimseler için yelpaze pek de geniş değil. Örneğin 7 inç ve altındaki modellerde 500 TL eksenindeki fiyat etiketleri ile sıklıkla karşılaşılabiliyor, buna karşın 8 ve 9 inç formuna gelindiğinde ayrılması gereken bütçe tahmin edilenin üzerine çıkabiliyor. Bu noktada cebinizi fazla zorlamadığı gibi iddialı özelliklerle gelmeyi de başaran Hometech markasının Elite Tab9.7 Retina adını alan modeli dikkat çeken alternatiflerden. Test merkezimizde ağırladığımız tablete yakından bakacağız…

Hometech Elite Tab 9.7 Retina Tasarım detayları

Hometech, Türkiye’de daha çok oyun distribütörlükleri ile tanınan Aral’ın teknoloji markası. Tableti sizi zarif bir kutu ile sizi karşılıyor; kısa sürede açıp içindekilerle tanışmaya başlıyorsunuz. Kulaklık, adaptör ve USB kablosunun yanında bir de stant fonksiyonlu kılıf çıkıyor. Tablet, metal tasarımı ile öne çıkıyor. Ön yüzünde fiziksel buton yok, parlak ekran ve üzerinde de webcam bulunuyor.

Ekran çerçevesi çok ince değil, ortalama seviyede. Yan ve alt kısımlarında açma-kapama, ses butonları ile microUSB portu, microSIM ve microSD girişleri bulunuyor. Arka kısmı ise en detayları ile son derece iddialı; üstte kamerası ve aşağıda hoparlör açıklıkları mevcut. Dahili mikrofonu da bulunuyor. Gri-beyaz renk geçişleri oldukça iyi. Metalin güçlü görsel etkilerine yoğun şekilde tanıklık ediyorsunuz.

Cihazın tasarımı, son derece iddialı. Binlerce TL’lik tabletleri aratmayacak bir yapı söz konusu. Ekranı büyük bir tabletle karşı karşıyasınız ve bu da mobilite anlamında doğal sınırlamaları beraberinde getiriyor. 8 mm’den ince tasarımı dikkat çeken ayrıntıları arasında. Peki Hometech Elite Tab 9.7 Retina donanım özellikleri ve kullanımı ne ölçüde iyi? İşte yanıtlar…

IMG_2855

Hometech Elite Tab9.7 Retina teknik özellikler ve sonuç

Hometech Elite Tab9.7 Retina’nın 2048x1536 piksellik ekranı gerek netliği, gerekse parlaklığı ile son derece iyi. Renkler canlı ve genel hatlarıyla multimedya keyfi için ideal bir form sunuluyor. Film keyfi, internette sörf ve sosyal medya gezintileri için ideal. Dört çekirdekli Intel işlemci ile gelen tablet, 1.83 GHz gibi iyi bir maksimum saat hızına ulaşabiliyor. 2 GB RAM, 16 GB dahili depolama kapasitesi ve 64 GB’a kadar artırılabilir hafıza (microSD ile) öne çıkan özellikleri arasında. 7500 mAh pile sahip modelin ortalama kullanımda sunduğu şarj dayanıklılığı 2 güne yakın.

IMG_2853

Karanlık ortamda ekranın parlaklığı son derece yüksek.

Genel hatlarıyla tatmin edici bir hız ve stabiliteye sahip olan tablet, ayrıca 5 MP arka ve 2 MP ön kameraya sahip. Flaşı yok ve kamerasından yüksek performans beklenmemesi gerekiyor. Kamera, özellikle düşük ışıklı ortamlarda oldukça zayıf kalıyor. Bluetooth 4.0, 3G, G-Sensör, Türkçe dil desteği gibi özellikleri de diğer detaylar arasında. 4,5G uyumlu olsaydı daha mı iyi olurdu? Açıkçası fiyatı baz alındığında bu özellik pek de eksi bir nokta gibi durmuyor.

802.11 b/g/n Wi-Fi standardı ile gelen Hometech Elite Tab9.7 Retina, kablosuz bağlantıda özellikle kılıfla kullanıldığında nispeten kısa bir menzilde kullanımı zorunlu kılıyor. SIM kartla sağlanan internet bağlantısında ise performans gayet iyi. Hometech Elite Tab9.7 Retina nasıl sorusuna tek cümlelik yanıt ise şöyle: Kullanışlı, aynı zamanda uygun fiyatlı bir ‘büyük ekranlı’ tablet konumundaki Hometech Elite Tab9.7 Retina; performansı ve özellikle de tasarımı ile öne çıkan seçenekler arasında.

Fiyat: 550 TL

Artılar: Fiyat Tasarım Ekran.

Eksiler: Kamera WiFi performansı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.