Nothing'den iddialı hamle: Android ve iOS'a yeni rakip geliyor
Nothing'in CEO'su ve kurucusu Carl Pei, Google ve Apple gibi devlerin sektördeki hakimiyetini eleştirirken, üreticinin kendi işletim sistemini oluşturma fikrini araştırdığını iddia etti.
Pei, bu hamlenin şirketin sektördeki rolünü genişletmeyi ve gelir elde etmenin yeni bir yolunu yaratmayı amaçladığını iddia ediyor. Nothing'in, Google'ın Android işletim sistemini kullandığını, ancak özelleştirilmiş bir arayüze sahip olduğunu hatırlamakta fayda var.
Carl Pei, Nothing OS hakkında konuştu
Yakın zaman önce TechCrunch Disrupt 2024'te Carl Pei, Nothing OS işletim sisteminin nasıl görüneceğinden bahsetti. Akıllı telefonları insanları birbirine bağlamak ve bilgiye erişmek için temel araçlar olarak tanımladı.
"Burada nasıl bir uygulama yapacağımızı ve belki kendimize ait bir şey yaratacağımızı düşünüyoruz" diyen Pei, bunun bir tür işletim sistemi olacağını açık bir şekilde ifade etti. Tecrübeli CEO, yapay zekadaki ilerlemelerin işletim sistemi kurmayı kolaylaştırdığını ve bu teknolojinin mevcut platformlarda görülmeyen bir düzeyde özelleştirme sağlayacağını belirtiyor.
Pei ayrıca insanların cihazlarını kullanma şeklini değiştirerek yazılım üzerinde etki yaratma fırsatının bulunduğunu da iddia ediyor. Yöneticiye göre bu karlı bir girişim de olabilir. Aynı zamanda tedarik zinciri karmaşıklıkları, yüksek masraflar, düşük marjlar ve ürün-pazar uyumu sağlamayla ilgili riskler gibi sorunlar nedeniyle bir donanım şirketi olmanın zorlayıcı olabileceğini de belirtiyor.
Pei, yazılım geliri yaratmanın daha yüksek marjlar ve daha istikrarlı bir ortam sunma eğiliminde olduğunu hatırlıyor. Yönetici, asıl odak noktasının tüketici ihtiyaçlarının karşılanması olması gerektiğini vurguluyor. Şirketin projeyi geliştirmek için fon toplayıp toplayamayacağı sorulduğunda Pei cevap vermemeyi tercih etti.
Şu anda akıllı telefon üreticileri genellikle Android veya iOS kullanıyor. Huawei ise bazı cihazlarında HarmonyOS işletim sistemini sunuyor. Bu pazarda rekabet edebilmek için Nothing'in uygulamalarla bir pazar yeri yaratması ve geliştiricilerin bunu desteklemesini sağlaması da gerekmeyecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.