WhatsApp, Facebook Messenger, Twitter ve Instagram’ın DM’i, hatta her ne kadar daha çok Doğu Asya’da talep görse de WeChat derken yazılı iletişim durdurulamaz bir hızda daha yoğun şekilde tercih edilmeye devam ediliyor. Bu noktada sonuçları açıklanan bir araştırmaya göre ABD’de, yazılı iletişim, sözlü iletişimden yaklaşık 3 kat daha fazla tercih ediliyor.
Yazının tercih edilme oranı artıyor
18-29 yaş arası (yani ‘yoğun şekilde mobil cihaz kullanan) kesim üzerinde gerçekleştirilen araştırmada, akıllı telefonla sağlanan iletişimde yazının tercih edilme oranı yüzde 61 olarak kaydedildi. Konuşarak iletişim oranı ise yüzde 29’da kaldı.
Söz konusu bulgunun bundan 10 sene öncesine göre çok daha farklı olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil… Şimdi sıradaki sorular; sözlü iletişimin payı önümüzdeki yıllarda yüzde 5’lere kadar geriler mi, klavye uygulamalarında rekor seviyede bir artış yaşanır mı ve ABD’deki mobil operatörler için bu gelecek senaryosunun etkisi nasıl olacak?