Lenovo Ideapad 700 İncelemesi
Lenovo Ideapad 700 henüz yeni bir dizüstü. 15’’ ve 17’’ modelleri geçtiğimiz aylarda tanıtıldı ve ülkemizde elektronik mağazalarda yerini aldı. Şu an için fiyat performans olarak tercih edilebilecek dizüstülerin başında geliyor.
Lenovo Ideapad 700 Özellikleri
Ekran: Bir masaüstü bilgisayarın, dizüstünün, ya da akıllı telefonun ekranı gün içeresinde en fazla etkileşime girdiğimiz, cihazın performansının aynası olan en önemli bileşenlerden biri. Bu yüzden IPS Mat ve Full HD çözünürlüğe sahip bir ekrana sahip Ideapad verdiği görüntü kalitesiyle tatmin edici sonuç çıkartıyor. Ekranın arkasında 3 kişiye kadar, görüntü bozulmadan rahat bir şekilde her açıdan görüş alanına sahip.
Tasarım: Cihaz başka ülkelerde siyah ve beyaz opsiyonuyla gelse de Türkiye’de şu an sadece beyaz versiyonu satılmakta. Dolayısıyla klavye hariç her yeri beyaz olan Ideapad 700 çabuk kirlenebilecek bir yapıya sahip. Cihaz oldukça ince bir yapıya sahip. Ekranın hemen altında gayet parlak ve güçlü ses çıkışı sağlayan JBL hoparlör bulunmakta.
Performans: Skylake işlemciler yavaş yavaş bütün performans vadeden dizüstülerde yerini aldı. Broadwell 14nm teknolojisini kullandığı için çok daha efektif bir güç kullanıma sahip. Bu yüzden işlemci hem daha az ısınıyor hem de 22nm işlemcilere göre uzun bir batarya ömrü veriyor. Ideapad 700’de gelen işlemci i7 6700HQ. Yalnız şunu da belirtelim bu işlemci mobiller arasında en üst noktalarda performans sunsa da yine de masaüstü işlemcilere göre hayli zayıf.
Model, 16 GB DDR 4 Bellekle geliyor. Belleğin Skylake çipsetinden dolayı yeni nesil DD4 bellekleri destekliyor. DDR3’e göre daha fazla bant genişliğine sahip. Cihazın 5400 RPM bir hard diskle gelmesi hayal kırıklığı yaratsa da PCI destekleyen m.2 SSD girişine sahip olması da çok iyi bir avantaj. Ideapad 700’e Samsung 950 Pro takviyesi yapmak biraz riskliydi benim için. Çünkü çok yeni bir teknoloji var dizüstünün anakartının destekleyip desteklemeyeceğinden tam emin değildim.
Ancak yaptık, oldu. Şu an 2 saniye açılış süresine sahip. Bu konuda ek destek isteyenler info@teknolojituru.com'a mail atabilir. Oradan dönüş sağlanacaktır.
Ekran kartı GTX 950M. Aslında yavaş yavaş modern oyunlar GTX 960M üzerindeki ekran kartlarında akıcı bir şekilde yüksek detaylarda çalışmaya başladığından ekran kartı biraz yetersiz. En azından bu sisteme GTX 960M çok iyi giderdi.
Okuma Tavsiyesi: FIFA 17 UT hakkında her şey
Okuma Tavsiyesi: Oyun keyfini katlayan teknolojiler
Klavye, Touchpad, Girişler: Klavye genel olarak rahat, tuşların arasındaki mesafe oldukça geniş. Bu olumsuz bir şekilde anlaşılmasın, çok yazı yazan birisi olduğum için benim için oldukça rahat. Klavyenin alttan ışıklandırması olduğunu da belirtelim. Tuş yükseklikleri yeterli seviyede. Touchpad kısmına geldiğimizde. Tabii bir Macbook rahatlığı yok, ancak eh idare eder bile diyemeceğim zamanlar olabiliyor.
Şu anki yazılımında sağ tık için touchpad’e bastırmanız gerekiyor dokunarak yapamıyorsunuz. Bu alışması zaman alan bir kullanım şeklini gerekli kılıyor. Cihazın sağ kısmında 2 adet USB 3.0 giriş. Sol kısmında ise bir adet USB 2.0 ve mini HDMI girişi bulunmakta. Bir parantez de havalandırma sistemine açmak gerekli; arka kısmındaki geniş havalandırma kanalları sayesinde dizüstü bilgisayarda ısınma derdi neredeyse 0. Üstelik sistem, zorlu oyunlar esnasında dahi nispeten sessiz çalışıyor. Küçük de olsa bir ses duyuyorsunuz elbette.
Artılar: PCI SSD Desteği Vermesi Ekran Hafif.
Eksiler: GTX 950M yerine GTX 960M daha doyurucu olabilirdi.
Yazar: Gurur Sönmez
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.