Yapay zekalı Samsung Galaxy Book 4 Edge piyasaya çıktı

Yapay zekalı Samsung Galaxy Book 4 Edge piyasaya çıktı
Samsung Galaxy Book 4 Edge yapay zeka destekli işlevsel özellikleri ile piyasaya çıktı.

Samsung 15 inçlik Galaxy Book 4 Edge modelini piyasaya sürerek dizüstü bilgisayar portföyünü genişletti. Snapdragon X Plus işlemciyle donatılan bu cihaz orta seviye donanım ve yapay zeka özelliklerindeki ilerlemelerle Arm'daki Windows deneyimini iyileştirmeyi vaat ediyor.

Samsung'un yeni cihazı 60 Hz yenileme hızına ve 300 nit maksimum parlaklığa sahip 15,6 inç Full HD ekrana sahip. Panel teknolojisine ilişkin ayrıntılar belirtilmemiş olsa da entegre 2 MP web kamerası, Full HD video kaydını destekliyor. Böylelikle üst düzey bir görsel kalite ve pratik kullanıcı deneyimi ortaya koyuluyor.

yapay-zekali-samsung-galaxy-book-4-edge-piyasaya-cikti-1.jpg

Galaxy Book 4 Edge'in öne çıkan özelliklerinden biri de iş yerinde verimliliğe değer veren kullanıcılar için tasarlanmış, kompakt sayısal alana sahip bir klavyenin dahil edilmesi oluyor. Windows 11 işletim sistemi doğrudan masaüstünden destek sunan yapay zeka sohbet robotu Copilot ile birlikte önceden yüklenmiş olarak çalışıyor.

Samsung Galaxy Book 4 Edge performans canavarı Snapdragon X Plus işlemcisini kullanıyor. Yüksek performans sağlayan işlemci 45 TOPS kapasiteli sinirsel işlem birimi (NPU) ile yapay zeka görevlerini yerine getirerek dikkatleri üzerine çekiyor.

Dizüstü bilgisayar modeli ayrıca çeşitli yapay zeka araçlarını destekleme kapasitesine sahip. Örnekler arasında metinden görüntüler oluşturmak için Microsoft Paint Cocreator ve ses ve video geliştirmeleri için Windows Studio Effects yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.