Sosyal Mesafeye Teknolojik Çözüm! Kapalı Alanlarda Mesafeler Cihazla Belirlenecek!

İşyerlerinde, okullarda, kantinlerde artık sosyal mesafe yoğunluk ölçüm çözümü ile sağlanacak. Yerli yazılımcıların programıyla yakın temas engellenecek ve mesafe korunacak.

Yayınlanma:
Sosyal Mesafeye Teknolojik Çözüm! Kapalı Alanlarda Mesafeler Cihazla Belirlenecek!

2019 yılının sonlarına doğru Çin’de patlak veren virüs tüm dünyada salgına dönüşmüştü. Pandemi döneminin hayatımıza getirdiği pek çok değişiklik oldu. Bunların başında ise sosyal mesafe kuralı geliyor. Her türlü kapalı ve açık alanlarda uyulması gereken bu kural neredeyse hayati önem taşıyor. Pandemi döneminde alınan karantina ile ekonominin aldığı darbe ise yapay zekâ ile yok edilmeye çalışılacak. Kullanılacak olan yapay zekâ ile tüm işletmelerde ve okullarda bu teknoloji ile mesafe ayarlanabilecek.

En Az 1 Metre Mesafe Olacak

Salgının hızla artmasıyla beraber alınan kararlarda okulların bir ay geç açılması da var. Bilim kurulunun yayımladığı rehbere göre okullarda 4 metrekareye bir kişi düşmesi şeklinde oldu. İkinci dalganın gelmesinin korkulduğu bu zamanlarda sosyal mesafenin her zamankinden daha fazla önemsenmesi gerekiyor. Yerli yazılımcıların geliştirdiği program ile artık sosyal mesafe ayarlanacak. Türk Telekom’un öncülüğünde gerçekleşen proje ile ProcessEye Studio yapay zekâ tabanlı görüntü işleme sistemi ile firmalar bu denetimi kullanarak tekrardan üretime ve ekonomiye dönebilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.