Samsung , Mayıs 2026 itibarıyla üç popüler orta segment akıllı telefonu için yazılım güncelleme desteğini sonlandırma kararı aldı. Şirketin güncellenen destek listesine göre Galaxy A13, Galaxy A23 ve Galaxy M33 5G modelleri artık düzenli güncelleme döngüsünün dışına çıkıyor.
2022 yılında Android 12 tabanlı One UI 4.0 arayüzüyle piyasaya sürülen cihazlar, yaklaşık dört yıl boyunca güvenlik yamaları ve yeni özellik güncellemeleri aldı.
Galaxy A13 ve Galaxy A23 modelleri destek süreci boyunca Android 14 tabanlı One UI 6 sürümüne kadar yükseltme alırken, Galaxy M33 5G daha uzun süre desteklenen modeller arasında yer aldı. Cihazın son büyük güncellemesini Android 16 tabanlı One UI 8 ile aldığı belirtiliyor.

Samsung'un yeni planlamasına göre bu modeller artık aylık güncelleme programından çıkarılarak üç aylık güvenlik güncellemesi kategorisine geçirilecek. Bu süreç genellikle cihazların aktif destek ömrünün son aşaması olarak değerlendiriliyor.
Öte yandan şirket, Mayıs 2026 güvenlik güncellemesinin toplamda 29 Android CVE açığı ve 10 One UI güvenlik sorununa yönelik düzeltmeler içerdiğini açıkladı. Ancak One UI 8.5 sürümünün dağıtım süreci nedeniyle bazı cihazlarda güvenlik güncellemelerinin gecikebileceği ifade ediliyor.
Samsung , 6 Mayıs itibarıyla One UI 8.5 güncellemesini dağıtmaya başlarken, Galaxy S25 serisi, Galaxy Z Fold 7 ve Galaxy Z Flip 7 gibi yeni nesil modeller ilk güncellemeyi alan cihazlar arasında yer aldı. Şirketin 11 Mayıs’tan itibaren güncellemeyi küresel çapta daha fazla modele ulaştırması bekleniyor.
Yorumlar (0)