Samsung ‘dünyanın en büyük’ cep telefonu fabrikasını açtı

Samsung, yıllık 120 milyon adet telefonun üretilebileceği dev fabrikasını Hindistan'ın Yeni Delhi şehrinde açtı. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Samsung ‘dünyanın en büyük’ cep telefonu fabrikasını açtı

Samsung Electronics, dünyanın en büyük cep telefonu fabrikasını, Hindistan’ın kalabalık nüfuslu ve tanınmış şehirlerinden Yeni Delhi'nin eteklerinde yer alan Noida'da açtı. 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü itibarıyla hizmet vermeye başlayan fabrika, sektör analistlere göre, daha düşük maliyetlerle üretim gerçekleştirilmesine olanak tanıyacak. Yeni fabrikanın Çinli Xiaomi gibi gittikçe daha ucuz fiyatlara güçlü telefonlar sunan üreticilerle rekabette avantajlar sağlayacağı kaydediliyor. Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in açılışta hazır bulundu. Modi, ‘Hindistan’da yap’ kampanyası ile birlikte küresel üreticileri ülkesine davet ediyor. Bunun için vergi avantajları da dahil olmak üzere stratejik adımlar atılmaya devam ediliyor. Fabrikada bazı Hintli markalar için de üretim gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

Yatırımlar devam edecek

Öte yandan Samsung, açılışı gerçekleştirilen fabrikadaki üretim kapasitesinin daha da artırılması için geçtiğimiz yıl başlayan üç yıllık planı doğrultusunda 720 milyon dolara yakın yatırımda bulunacak.

Telefon fiyatları düşer mi?

Önemli ölçüde istihdamı da beraberinde getiren tesisin Türkiye’deki Samsung telefon fiyatlarına olumlu yansımaları olabilir. Fiyatların daha da azalmasının önemli olduğu bir gerçek, ayrıca Samsung en büyük fabrika ile rekabette ilginç kazanımlar da elde edebilir. Örneğin tedarik sorunları artık tarihe karışabilir. Son bir detay olarak tesisin yıllık 120 milyon adet ürün kapasitesine sahip olduğunu belirtelim.

NOT: Görsel temsilidir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.