Pinterest, markanızı büyütmek için nasıl kullanılır?

Pinterest, markanızı büyütmek için nasıl kullanılır?

Yayınlanma:
Pinterest, markanızı büyütmek için nasıl kullanılır?

Kimilerine göre, Pinterest bir fikir üretim aracıdır. Kimilerine göre ise, boş zaman geçirmek için harika bir yoldur. Ancak birçok kullanıcının farkına varmadığı şeylerden biri, Pinterest'in bir marka, blog veya çevrimiçi işletmeleri büyütmek için oldukça etkili olduğudur.

Platform aslen bir çevrimiçi albüm olarak tasarlansa da, ayda 250 milyon kullanıcının kullandığı öncü bir görsel arama platformuna dönüştü. Kullanıcılar, bir düğün resepsiyonunu nasıl dekore edeceklerinden tutun tatillerini nasıl geçireceklerine kadar Google’da görünmesi muhtemel olmayan ilham verici görsel içerikleri arıyorlar.

Arama işlevselliği ile Pinterest, bloggerlar için oldukça önemli bir platform haline geldi. Birazdan okuyacağınız dört basit numara, blog trafiğinizi, Pinterest üzerinden artırmanıza yardımcı olacak.

1. Gönderi başına birden fazla pin ekleyin

Hangi pinlerin en iyi performansı göstereceğini bilmek zor; bazen parlak renkli dikey pinler yüzlerce kişi tarafından paylaşılıyor; bazen ise en iyi performans gösteren pinler, yatay ve yumuşak renkler oluyor. Yazı başına boyut, renk tonu ve yazı tipi olarak değişen en az iki pin olması gerekir. Bir pinin sık sık paylaşıldığını fark ederseniz, tekrar tekrar paylaşmak için sıraya eklersiniz. Ama eğer başka bir pin düşük performans gösteriyorsa, genellikle kendini kanıtlamış olan pinlere yönelmeniz daha akıllıca olacaktır.

2. Pinlerinizi Canva gibi bir siteden tasarlayın

Instagram fotoğraflarından tutun, hikaye düzenlemelerine kadar Canva kesinlikle kendini kanıtlamış bir site. Bu ücretsiz tasarım platformunun avantajları, Pinterest'te daha da genişliyor. Her bir pini tasarlamak, boyutların doğru olduğundan, renklerin canlı olduğundan ve fontun mobil cihazda okunabilecek kadar büyük olduğundan emin olmak için Canva kullanabilirsiniz. Ayrıca tasarım tarzınızı bazı tam boy görüntü pinleri ve karışık fotoğraf kolajı ile tasarlanan diğerleri ile karıştırabilirsiniz.

3. Pinlerinizi anahtar kelimelerle güçlendirin

Blogger olarak, muhtemelen her resim için anahtar kelime yazıyorsunuzdur, ancak tüm pinleriniz için de aynısını yapmanız gerekir. Bu anahtar kelimeler, arama yapan kişilerin pinlerinizi bulmasına yardımcı olur; anahtar kelimeleriniz ve başlığınız ne kadar açıklayıcı olursa, okuyucuların pinlerinizi ve elbette içeriğinizi bulması o kadar olasıdır.

4. Planlama araçlarını kullanın

Blogger olarak zaten o kadar fazla şey planlıyorsunuz ki, bu planlara bir de Pinterest eklenince işler çok zor bir hal alabiliyor. Ama korkmayın, Tailwind gibi planlayıcılar imdadınıza yetişiyor.

Pinlerinizi haftalık ve hatta aylık olarak ayarlayabilirsiniz. Bu sayede uzun bir süre bunu düşünmek zorunda kalmazsınız. Tailwind, bloggerlar için aylık 9,99 Dolara mal oluyor, ancak akıllı zamanlama (kitlenizin etkinliğine göre pin yayın zamanlarını optimize ediyor) ve Pinterest'te geçirdiğiniz zamanı daha verimli hale getirecek araçlara da sahip olmuş olursunuz.

Kaynak: Adorama

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.