Photoshop, Sahte Fotoğrafları Yakalayacak! Üzerinde Oynanmış Fotoğraflar Belli Olacak!
Son zamanlarda internet ortamında dolaşan sahte fotoğraf ve videolar kimi zaman ayırt edilebiliyorken kimi zaman da kafa karışıklığına neden oluyordu. Ünlü yazılım şirketi Adobe, Photoshop programı için geliştirdiği eklenti ile bu karışıklığa bir son verecek.
Geçtiğimiz günlerde sahte ürün ve hesaplara savaş açan dev şirketlere Adobe de eklendi. Adobe, geçen yıl Twitter ve The New York Times ile Content Authenticity Initiative isimli sistem üzerinde çalışmalara başlamıştı. Bu teknoloji ile sahte görüntüleri tespit ederek onların ne zaman ve kimin tarafından çekildiğine dair bilgiler paylaşacak ve fotoğrafları etiketleyecek. Bu sayede kullanıcıların yanlış yönlendirilmesinin önüne geçilmeye çalışılacak.
Photoshop ile yapılan düzenlemeler neticesinde ‘deepfake’ denen sahte içerikler oluşuyordu. Yapay sinir ağları kullanılarak bir başka kişinin görüntüsü ile değiştirilen videolar büyük sorunlara yol açıyordu. Bu teknoloji sayesinde Adobe, fotoğraf ve videoların orijinal olduğunu kanıtlamak için onları kriptolayacak. Bu teknolojiye diğer sosyal medya platformlarının da destek çıkacağı bekleniyor. Adobe, bu sene içerisinde söz konusu teknolojiyi Photoshop’a yerleştirmeyi planlıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.