OnePlus Nord 4 modelinin Android güncelleme desteği uzatıldı

OnePlus Nord 4 modelinin Android güncelleme desteği uzatıldı
OnePlus markası daha önce yaptığı açıklamalarla çelişkili bir şekilde Nord 4 modeli ile ilgili güncelleme desteği süresini 6 yıla çıkardığını duyurdu.

Geçtiğimiz Şubat ayında OnePlus tarafından yapılan açıklamada Google ve Samsung'un amiral gemi modellerine sunduğu 7 yıllık yazılım desteği süresinin bu cihazların 5 yıldan uzun süre kullanımının problem yaşatacağı nedeniyle finansan anlam ifade etmediğini ifade etmişti. Çinli teknoloji şirketi bu açıklamasından henüz 5 ay süre geçmesinin ardından politikasını değiştirdiğini gösteren bir karar aldı.

Çinli şirket OnePlus'ın Ceo'su Kinder Liu tarafından Digital Trends kaynağına yapılan açıklamada Nord 4 modelinin lansman tarihinden itibaren altı yıl süreyle güvenlik yaması desteğini alacağı bildirildi.

OnePlus Eski Modellerde Yazılım Desteği Ne Olacak?

OnePlus Nord 4 modelinde 6 yıllık bir güncelleme desteği resmi olarak açıklandı. Peki şu an piyasada bulunan firmanın amiral gemi modellerinde durum ne olacak? Daha önce beş yıl güncelleme desteği ile çıkan OnePlus 12 amiral gemisinin yazılım desteğinde değişiklik olup olmayacağı merak konusu. Fakat gelecek OnePlus 13 serisinde 6 yıl güncelleme desteğinin kullanıcılara sunulması artık kesin olarak görülüyor.

Nord 4 modeli 6 yıllık güvenlik yaması desteğinin yanında dört büyük Android güncellemesini alacak. Bu da rekabette bulunduğu Samsung'un eşdeğer modellerine göre kullanıcılara daha çok avantaj sağlayabilir.

oneplus-nord-4-guncelleme.jpg

OnePlus'ın yeni Nord 4 modelinde metalik ve şık bir tasarımla benzersiz bir görünüm sunması da bekleniyor. Benzer tasarım daha önceden de HTC One M serisinde kullanılmış ancak uzun süredir bu görünüm terk edilmişti. Nord 4 modelinin anteni de bir önceki modeline göre %50 daha küçük olacak. Kasada kullanılacak olan metalik yapının sinyali azaltmaması için arka panelde kısmi olarak plastik eklerin de olması bekleniyor. OnePlus Nord 4 modeli 16 Temmuz'da resmi olarak duyurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.